Wi fi камера – ефективна ли е за видеонаблюдение на вилата

Wi fi камера - ефективна ли е за видеонаблюдение на вилата

Wi fi камера е един от най-достъпните варианти за качествено видеонаблюдение. Единственото, което ѝ е нужно, за да работи, е постоянна Интернет връзка. Да поставите wi fi камера за видеонаблюдение на вилата може да е добро и лесно решение, ако сте сигурни, че има добро Интернет покритие в района. Инвестирайте в модел с повече екстри, за да гарантирате максимално добре неприкосновеността на имота си.

Изберете wi fi камера с добра резолюция и вградено осветление

Макар някои хора да си мислят, че монтирането просто на някаква wi fi камера ще респектира нарушителите и ще ги държи далеч от имота им, това съвсем не е така. Хората с престъпни намерения стават все по-изобретателни, което означава, че трябва да може да им противодействате адекватно. Избирайки wi fi камера с добра резолюция, това ще ви гарантира, че ще разполагате с качествен запис, благодарение на който органите на реда да успеят да разпознаят евентуалния нарушител. Високата резолюция ще ви даде възможност да приближавате изображението и да правите стоп кадри, като за различните операции с вашата wi fi камера използвате специално разработено приложение за мобилен телефон, благодарение на което навигацията е лесна и се отдава на всеки.

Спирайки се на wi fi камера с вградено осветление, ще си гарантирате, че тя ще регистрира качествено изображение дори в тъмната част на денонощието, когато хората с престъпни намерения са най-активни.

Датчик за движение и възможност за запис също са полезни функции за една wi fi камера

Благодарение на датчика за движение вашата wi fi камера ще се включва единствено, когато регистрира движение в близост. Това ще ви спести време да преглеждате дълги видеа, за да установите, че нищо не се случва с имота ви. Wi fi камера с датчик за движение има и друго предимство – тя е доста по-икономична и по отношение на енергията, която използва, което означава, че дори да изберете модел с батерия, той ще издържи по-дълго време преди да се наложи да смените батериите. Въпреки това, ако смятате, че по-рядко ще имате възможност да пътувате до вилата си, по-добре се спрете на wi fi камера, която се включва в електрозахранването, за да сте спокойни, че винаги ще е в работен режим, когато ви потрябва.

Възможността да регистрира запис също е полезна за wi fi камера, особено ако е поставена в район, в който е възможно да има прекъсване на интернет сигнала. В такива моменти тя отново ще бъде полезна, тъй като макар да не може да предаде данните в реално време, ще може да ги регистрира на картата памет, за да ги прегледате по-късно.

Ако искате да монтирате wi fi камера на открито, изберете специализиран модел

Wi fi камерите, предназначени за външно монтиране са устойчиви на капризите на времето. Те няма да се повредят дори при силно слънце или при пороен дъжд. Някои от най-добрите модели wi fi камера разполагат с възможност за въртене до 360 градуса, което ще ви позволи да имате поглед върху случващото се на по-голям периметър.

 

В заключение ще изтъкнем, че качествената wi fi камера със сигурност ще ви направи по-спокойни за неприкосновеността на вашия имот, дори когато не сте наблизо. Благодарение на нея винаги ще може да хвърляте по едно око на случващото се във вашата вила, за да сте сигурни, че няма повреди, които налагат спешната ви намеса.

Инвестирайте в модел, който отговаря най-пълноценно на вашите нужди и ще си осигурите спокойствие.