Видове тренировки с велоергометри

тренировки с велоергометри

Предлагаме Ви две популярни видoве тренировки с велоергометри

  • Спринт

Опитайте да въртите педалите само минута с максималното ниво на натоварване, достъпно за Вас, като тренировки с велоергометри. След това си направете почивка, по време на която, нулирайте съпротивлението до обичайното ниво и също яздете за минута. За 15-20 минути се опитайте да имате време да направите около 5 такива подхода.

Такъв интензивен курс ще Ви позволи да не прекарвате много време и да получите блестящи резултати, особено ако се справяте с този подход няколко пъти седмично.

  • Извън мястото

Опитайте да въртите педалите, като повдигнете леко бедрата от седалката. Подобна техника е по-вероятно характерна за вертикален мотор за упражнения, тъй като телесното тегло там може да се прехвърли напълно на педалите и да се вози почти изправено. В хоризонталния велоергометър можете да опирате ръцете си на подлакътниците и веднага след това различни мускулни групи ще бъдат свързани към работа.

Упражнявайте се на велоергометър за не повече от 3 дни в седмицата, така че мускулите ви да имат време да се отпуснат и да „разкрият“ целия пост-ефект от тренировката. Ако претоварите, това ще се отрази зле на свиваемостта на мускулните влакна и рискът от случайно нараняване ще се увеличи значително. Дайте време на тялото си да се възстанови.

 Какви мускули се развиват на хоризонтален велоергометър за упражнения?

5 основни типа мускули ще бъдат укрепени:

Бицепсите на бедрата – това са мускулите зад бедрата Ви. Те правят обратното на това, което правят квадрицепсите. Бицепсите на тазобедрената става също са отговорни за работата на много малки мускули и връзки на коляното, когато той се огъва отново и отново, докато въртите педала.

Квадрицепсите са голяма група мускули в предната част на краката от бедрата до място, непосредствено над коленете. Тези мощни мускули работят всеки път, когато без усилие натиснете педала напред. Ако добавите съпротива, по-голямата част от натоварването в упражнението ще падне върху тях.

Мускулите на дупето

Има големи мускули за разширяване на глутеус, средни глутеални мускули, които са отговорни за отвличането на крака встрани и малки мускули. По време на колоездене най-много участват големите мускули на задните части.

Солеус и гастрокемиус

Това са типовете мускули на краката, които са отговорни за движението нагоре на крака, започвайки с петите, когато пристъпите напред. Те поддържат областта на глезена, когато напълно изправите крака си в коляното.

Коремните мускули

Поради силния наклон назад в хоризонтален велосипед за упражнения, мускулите на вашия абс също са често включени в работата, но не са достатъчно силни за пълноценна тренировка. За да ги развиете, докато карате този тип симулатори, трябва да рисувате в стомаха си и да намерите най-доброто положение, когато усетите работата на тези мускули.

Вашият коментар