Водопрахосмукачки

водопрахосмукачки

Водопрахосмукачки – машините за мокро и сухо почистване са универсални,  професионални прахосмукачки. Тези почистащи вакуумни-машини са аналогични на всички прахосмукачки, но за охлаждане на техните мотори се използва чист сух въздух,  който влиза през специални дифузори на корпуса.

Водопрахосмукачки – приложение

Такива „всеядни“ прахосмукачки са намерили широко приложение в почти всички сфери на обществения живот. Те са подходящи за универсално използване във всякакви предприятия в производствената сфера. В това число в работилници и цехове,  при извършване на строително-довършителни работи (СМР),  в автосервизи. Използвате се и  в търговски обекти, както и при почистване на бизнес сгради, както и в предприятията от метало-обработващата, химическата и фармацевтичната промишленост. Праховодосмукачките са  удобни за използване в подземни гаражи, на автомивки, за почистване на  производствени помещения в промишлени предприятия, складове и цехове.

Към тези професионални прахосмукачки за мокро и сухо почистване се предявяват най-високи изисквания, затова те се характеризират със следното. Електромотор с двойна изолация и независима вентилация, голям  обем на резервоара за мръсна вода (от противоударна пластмаса или неръждаема стомана), малко тегло (за компактните модели). Също и висока производителност и сила на засмукване, надеждна система за филтриране и преминаване на въздуха. Ако водопрахосмукачката е снабдена с няколко електромотора,  благодарение на автоматичния клапан за изключване, моторите могат да се използват независимо един от друг.

Функции

Много модели праховодосмукачки притежават функцията виброочистване на  филтъра, което позволява значително да се увеличи неговия ресурс и падът  на мощността, поради запушен филтър,  да се сведе до минимум.

Съществуват праховодосмукачки за мокро почистване за синхронна работа с електроинструменти и пневмоинструменти. Върху корпуса на такива прахосмукачки има штекерен конектор или пневморозетка, за включване на бормашини, перфоратори ,шлифовачни машини и т.н.  Вакуумът, който създава прахосмукачката ефективно изсмуква прахта, която се образува в работната зона на електроинструмента. Скъпият инструмент е защитен от преждевременно износване и работникът не вдишва прах. В същото време почистването на филтриращия елемент на много модели става в автоматичен режим.

Събраната мръсна вода се изхвърля чрез дренажен маркуч, или се излива в канала. Водопрахосмукачките  са незаменими при подготовка за предаване на обекта след реконструкция или завършване на СМР. За премахване на сух прах се използват хартиени или текстилни филтър-торби с голям капацитет, но на сравнително ниска цена.

Технологията Циклон при водопрахосмукачките

В последно време широко разпространение  получи така наречената технология „циклон”, която позволява да не се ползват допълнителни торби за събиране на прах. „Циклонът” завихря входящия въздух и центробелжните сили отвеждат прахта и мръсотията към стените и дъното на казана. Недостатък на тази технология е, че тя позволява да бъдат събрани около  96% мръсни частици. За неговото преодоляване в прахосмукачките се  използват допълнителни филтри, за защита на турбината от прах. Безспорно предимство е, че по време на чистенето може да се извършват големи обеми  работа. Това е незаменимо в строителството, събирайки при това както прах (вкл. цимент), така и по-големи  частици. Наред с това и отпадък и при това без използуване на традиционните допълнителни торби за прах.

Съществуват  модели за събиране на дребен дървесен прах, както и на опасни вещества  (олово, катран, никел, кобалт, мед, кадмий, плесен др.). Има и специални прахосмукачки за събиране на специфични вещества (горещи и тежки фракции, намаслен дървен талашит и т.н.).

Доставка на водопрахосмукачки

Фирма Камак ЕООД представя  широка гама професионални машини за сухо и мокро почистване, като се започне от най-безшумните хотелски прахосмукачки и се стигне до индустриални машини.

 

Вашият коментар