Дейности на Човешки ресурси за персонала

Дейности на Човешки ресурси за персонала

Да разгледаме кои са тези дейности на Човешки ресурси и подбор на персонала:

  • Събиране на информация за нуждите на предприятието от служители;
  • Търсене, привличане, подбор и подбор на персонал.
  • Дейности за оценка, сертифициране и развитие на служителите: организация и провеждане на оценяване, сертифициране и обучение на персонала;
  • Организиране и провеждане на събития за развитие и изграждане на професионална кариера на служителите.
  • Формиране и представяне на установено отчитане пред съответните органи.

Отдел Човешки ресурси е структура в организация, която се занимава с управление на персонала.

Кадровият отдел е не само функционална единица, но е и лицето на компанията, тъй като именно в отдела за персонал всеки кандидат започва да се запознава с организацията.

Фирма UpSkill. За услугите, които ние предлагаме като фирма, можете да научите от сайта ни. Обадете ни се. Телефон за връзка: +359 882 240 381. Адресът ни е: София,  жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4.

Цел на HR:

Целта на кадровия отдел Човешки ресурси е да допринесе за постигането на целите на предприятието (организацията), като осигури на предприятието необходимия персонал и ефективно използване на потенциала на служителите.

Подборът на служителите се извършва с помощта на специално разработени стратегии:

подаване на информация за свободните работни места в медиите и службите по заетостта, прилагане на методи за подбор, тестване, процедури за адаптация на специалисти и последващо усъвършенстване на обучението.

HR задачи:

Основната задача на кадровия отдел за подбор на кадри е правилно да вземе предвид работата на служителите, да определи броя на работните дни, почивните дни и болничните дни за изчисляване на заплатите, отпуските и подаване на информация в счетоводния отдел на организацията.

Също така, към основните задачи на отдела за Човешки ресурси са:

-Организация на подбор, набиране и наемане на персонал с необходимата квалификация и в необходимия обем. Подборът на служителите се извършва с помощта на специално разработени стратегии: от предоставянето на информация за свободните работни места в медиите и службата по заетостта до прилагането на методи за подбор, тестване, процедури за адаптиране на специалисти и последващо напреднало обучение;

създаване на ефективна система от служители на пълен работен ден;

разработване на кариерни планове за служителите.

дейности на Човешки ресурси

Вашият коментар