Избираме правилните пътеки за коридор

пътеки за коридор

Ако стилът на Вашите коридори позволява, можете да закупите няколко пътеки за коридор, като по този начин създадете набор от тях, разширявайки декорацията на пода от коридора до спалнята, хола или детската стая.

  • -ако в къщата Ви има домашен любимец, не трябва да купувате модели пътеки за коридор с голяма купчина: много е проблематично да премахнете вълната от повърхността на такъв продукт;
  • -тънките плетени модели пътеки за коридора не са подходящи: те постоянно ще се събират в купчина;
  • -ако искате да украсите коридора с ръчно изработен продукт, основата му трябва да е груба.

За да изберете правилните пътеки за коридор

Трябва да обърнете внимание на дизайна на коридора и нейната функция. Пътеките с голяма купчина придават уют и комфорт. Но дългите нишки са склонни да натрупват прах, образуват пътека от следи от честа употреба. Ето защо най-добрият вариант за коридора би била пътека без власинки. Тя е по-практична, не изисква специални грижи и е лесна за почистване, което си е от голямо значение.

Трябва да обърнете внимание и на еластичността на нишките на пътеката за коридор. Достатъчно е да натиснете леко и веднага да освободите. Колкото по-бързо влакната възвърнат и приемат първоначалната си форма, толкова по-голяма е тяхната еластичност. Такъв продукт ще продължи по-дълго да съществува, като същевременно пътеката за коридор ще запази оригиналния си вид.

При избора на пътеки в коридора е важно да се вземе предвид съставът на материала, от който е направен. По този начин те могат да бъдат разделени на две групи.

Естествени пътеки

Те са направени от животински косми. Такива продукти са с високо качество, меки, приятни на допир. Те абсорбират добре влагата и задържат топлината.

Пътеката за килими в коридора и коридора може да варира по размер и модели. Важно е да знаете! Вълнените следи могат да причинят алергични пристъпи. Поради това те са противопоказани при хора, които страдат от подобно заболяване. Естественият материал бързо се замърсява и е доста труден за почистване у дома.

Синтетични пътеки

Основните компоненти на синтетичните материали са акрил, полипропилен, полиестер. Отсъствието на отрицателно въздействие върху здравето е основното положително качество на изкуствените влакна. Те са много устойчиви на износване и добре боядисват. Почистват се лесно.

Пропиленовите пътеки за коридор са доста бюджетен вариант. Въпреки това те са малко груби на допир. Акрилните пътеки за коридор са по-подобни на естествените.