Pecan – ползи от тази суперхрана

Pecan - ползи от тази суперхрана

Каква е точно суперхрана?

Напоследък често се среща понятието „суперхрана“. Каква е точно тази храна, както и какви са ползите от Американски орех, познат още като Pecan, следва да разберете в настоящата статия.  Ядките Пекан са богати на омега-6 мастни киселини, които са необходими за крепко здраве. На външен вид приличат на традиционният, добре познат в България орех, но са малко по-сепцифични. Същото можем да кажем и за вкусовите им качества. Много сходни са с тези на обикновения орех.

Те имат ключови минерали.

Пеканите са отлични източници на манган и мед, два минерала, които повишават общото метаболитно здраве, могат да съдържат противовъзпалителни свойства и потенциално помагат за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Допълнителното предимство: Тези хранителни вещества са показали за предотвратяване на високо кръвно налягане.

Те могат да се ползват за закуска

Несолените ядки са естествена закуска без натрий, което ги прави идеални за всеки, който спазва диета с по-ниско съдържание на натрий. Диетите с високо съдържание на натрий са свързани с повишен риск от хронично заболяване, особено високо кръвно налягане. Замяната на пекани като хрупкава съставка във всяка рецепта може да ви помогне да запазите аромат с мощни ползи за здравето.
Може би се питате колко струва 100 грама от ядката? Е, ние, екипът на Модерно.БГ закупихме 100 грама за 4 лева. С други думи 1 килограм струва 40 лева.

Повече за тази ядлива, изключително полезна ядка можете да намерите в Deva.bg

Вашият коментар