Изкуство с авточасти

Изкуство с авточасти

Изкуство с рециклирани авточасти

Ежедневно виждаме разбити коли отстрани на пътя. Понякога тези превозни средства все още са в състояние да се управляват. А тези, които не могат да се задвижат и да потеглят, от тях се взимат различни автомобилни части. Понякога те не си струват метала (или пластмасата), от който са направени, така че се оказват в различни състояния на разпад на пътища, в дворове и паркинги. Докато сайтове, като TheClunkerJunker.com поставят за цел да рециклират, колкото се може повече превозни средства.

Запознайте се с Miina Akkijyrkka, финландски художник, който също отглежда добитък … по повече от един начин.  Да, искаме да кажем, че вижда бебешки крави в зряла възраст, но също така създава великолепни скулптури от крави, направени от авточасти! Използва различни елементи, като започнем от фарове, стопове, волани, катализатори, части от спирачната система и стигнем до компонентите на двигателя. Мийна има репутация, като една от най-колоритните личности на Финландия в света на изкуството. Тя използва други материали, които могат да се рециклират, като кутии за бира, за да изобразяват по-малки крави, но някои крави са с чудовищни размери! За да ви дадем някаква перспектива, Volkswagen Microbus служи като стомах за една от известните й крави!

 Джеймс Корбет

Ще ви запознаем и с един интересен художник от Австралия, Джеймс Корбет отвежда любовта на животните малко по-далеч! Този художник взема автомобилните части от колите, за да създава животни като гъски, прасета, кучета, котки и дори коне. Тъй като той не използва цялата кола, а авточастите са малко по-преносими. Той също не огъва компонентите от авточастите, за да направи форми. Запазва целостта на всяка авточаст от скулптурата. Неговите творения са представени на изложби по целия свят от 1999 г. Джеймс Корбет ръководи бизнес за рециклиране на автомобили и авточасти, докато живее в Бризбейн.

Предприемем ли пътуване до Солт Лейк Сити, щата Юта, можем да се срещнем с Андрю Чейс, фотограф със самостоятелна работа, производител на мебели, заварчик и художник по сглобяване. Той създава своите шедьоври от автомобилни части и водопроводни компоненти. Той е създал гепарди, горили и дори маса с парна машина! Частите от боклуци, които използва, понякога се манипулират, за да създадат форма, но все още са невероятни скулптури.

Нашите автомобили могат да имат много дълъг живот, но повечето завършват в боклук или изоставени отстрани на пътя. В нашите представи, могат да се превърнат тези неизползвани и изоставени коли в красиво изкуство с авточасти. Да не говорим, че от тях могат да се вземат авточастите или различните компоненти и да стане магия от тях. От гепарди до крави, прасета до парни машини, възможностите са безкрайни!

Вашият коментар