Имоти в Слънчев бряг – инвестиция ли са?

Имоти в Слънчев бряг - инвестиция ли са?

Купуването на имот в Слънчев бряг беше много добра инвестиция за преди 10-15години. И сега ли е така? Удачна инвестиция ли са недвижимите имоти в най-големият български морски курорт?

Имоти в Слънчев бряг

Слънчев бряг е най-големият и популярен курорт в страната, разположен в южната част на Черноморското крайбрежие. Благодарение на инвестиционна политика през последните години броят и качеството на строителните проекти в Слънчев бряг се увеличиха. Жилищата в Слънчев бряг на първа линия до морето, както и апартаменти в подножието на Стара планина. Каквото и да изберете, закупуване на имот в Слънчев бряг, трябва да бъде най-добрата стойност за парите. Предвид голямото предлагане, инвестиционният момент идва при купуването на имота, особено ако го придобиете на под-пазарна цена. Това е така, защото в близко бъдеще не се очаква повишаване на цените на повечето имоти в комплекса. Ползите, които излизат при такава инвестиция са: постоянното облагородяване на курорта, директния излаз на плажа или близост до него, както и гледка към морето.

Какви са предложенията за имоти

Най-често това са апартаментни комплекси – това са жилищни комплекси от затворен тип. Т.е. достъпът е отворен само за собствениците и техните гости, като броят на апартаментите от 40 и повече със собствена инфраструктура за жителите: кафене, бар, ресторант, магазини, басейни, обслужване на клиенти, охрана, паркинг. Понякога се предлагат и други удобства като спортни игрища, минерални извори, детски кътчета и др. В тези сгради е необходимо да има управляващо дружество, което да осигури функционирането на всички тези съоръжения, както и сигурността и реда в обекта.

Студията са едностайни апартаменти с площ от 20 до 40 кв. м. Студиото е единична стая, която съчетава кухня, хол и спални. Освен това има коридор, баня и тераса. Студиата са подходящи за отдих или живеене за 1-2 души.
Апартаментите с 2 или 3 спални включват всекидневна, комбинирана с кухня и отделни спални, както и коридор, баня и тераса (в големи апартаменти могат да бъдат 2 или дори 3 на брой).

Мезонетът е многоетажен апартамент на два (понякога три) етажа на сградата, покриващ площ от 80 кв. м. до 250 кв. м. Има в големи веранди, тераси, панорамни прозорци. Понякога тези апартаменти се предлагат с наклонени тавани и капандури.
В новите сгради на брега, има нов тип апартамент – това са апартаменти с градини на 1-ви етаж. Акцентът на тези апартаменти са зелените тераси, „дворчета“, разположени под прозорците. Територията им е от 5 до 30 кв. м. (в зависимост от проекта). Можете да използвате тези тераси за различни цели: да посадите различни растителни видове, цветя, да направите детски кът с люлка, барбекю или каквото още желаете.

Повече информация: Resales in Bulgaria

Вашият коментар