Какви са разликите между държачите за часовници в кутиите?

държач за часовник в кутия

Когато имате голяма колекция с красиви автоматични часовници искате те да бъдат безопасни в кутията за навиване, се интересувате и от държачите за часовници. Един от най-важните елементи на кутията е държача на часовника. Държачът е важен част, защото това е най-пряката връзка между часовника и самата кутия. Има няколко системи на разположение на часовника и точната система зависи от марката на производителя.

За държачите за часовници:

Държач възглавница – много кутии за навиване имат система за поставяне на часовника върху възглавница, която е лесна за използване и е подходяща за всякакви размери часовници, като формата на възглавницата може да се променя чрез натискане. Въпреки това възглавниците се използват лесно, тъй като са направени от естествени материали. Също така са пълни с мемори пяна, което помага да запазват формата си, когато не се използват.

По наше мнение възглавниците не са най-добрата система за задържане на часовника, тъй като те не могат да бъдат изцяло фиксирани в кутията. С други думи, те могат да изпаднат, ако не са поставени внимателно. Ако сложите възглавниците правилно те няма да падат, особено ако кутията е с хоризонтално разположени диска.
Държач с пружина
Този държач за часовник, който можете да поставите в кутията е нашият фаворит. Тази система представлява пластмасов държач покрит с кадифе или кожа, който има пружина за регулиране според размера на различните часовници. Този тип държач има система с клик, която помага за по-сигурното задържане вътре в кутията. Когато държачът включително с часовника се поставят в кутията, той не може да падне.

Специално за кутиите с вертикални гнезда за навиване, това е най-добрият вариант.

Когато сте заинтересовани да купите кутия за навиване на часовници ние ви съветваме да се консултирате със специалисти като нас. Тогава ще сте сигурни, че сте направили правилния избор.

Може да разгледате кутии и с двата вида държачи в онлайн магазина timezone24.bg

Вашият коментар