Какво е машинната бродерия

Какво е машинната бродерия

Машинната бродерия ви позволява да добавяте дълготрайни лога и поръчкови дизайни към вашето облекло или аксесоари. Това е идеално, ако искате да създадете професионални работни униформи за вашия персонал. Или висококачествени комплекти за вашия спортен екип.

Но какво е машинната бродерия, как работи тя и какви са предимствата при избора на този метод пред останалите? Тук ще отговорим на някои въпроси, които може да имате относно процеса. Прочетете, за да разберете повече.

Какво е машинната бродерия?

Терминът „машинна бродерия“ се отнася до процеса на използване на шевна машина или специализирана машина за бродиране за създаване на шаблон върху текстил по ваш избор. Най-често се използва в търговската мрежа, тъй като е чудесен инструмент за брандиране на продукти или униформи. Но може да се използва и за създаване на модели за изцяло декоративни цели. Има два основни типа машинна бродерия: свободно движение и компютъризирана.

С машинната бродерия със свободно движение дизайните се създават с помощта на основна зигзагообразна шевна машина. Но това може да бъде доста ограничаващо. Освен това е трудоемко и отнема много време, защото бродиращият трябва да разработи дизайна ръчно, като използва различните настройки на шевната машина.

От друга страна, както подсказва името, компютърната машинна бродерия се контролира от компютър. Тези индустриални и търговски машини за бродиране, имат система за закачане или рамкиране, която държи зоната за бродиране на тъканта опъната под шевните игли. След това зоната се премества автоматично от машината, за да създаде дизайна от предварително програмиран модел за цифрова бродерия.

Машините за бродиране се различават по своите възможности и всички те изискват различна степен на въвеждане от потребителя. Някои изискват от вас да промените цвета на нишката по време на процеса, докато други ще могат да изрязват и променят цветовете автоматично. Също така, многоиглените машини могат да се състоят от множество шевни глави, което означава, че могат да бродират няколко дрехи наведнъж.

 

Вашият коментар