Какво е IV терапията

Какво е IV терапията

Какво е IV терапията

IV терапията, известна също като интравенозна терапия, представлява доставяне на хранителни вещества и хидратация директно в кръвта за незабавно усвояване и използване от тялото.

Какво е IV терапия? IV терапията е най-бързият начин за доставяне на хранителни вещества в тялото. Тъй като заобикаля храносмилателната система и отива директно в органите. Това води до 90-100% степен на абсорбция (за разлика от само 20-50% възможна през устата).

Какво е IV терапията? Тъй като една трета от работниците в Обединеното кралство изпитват тревожност, депресия или стрес (според проучване на PwC), не случайно има нарастваща нужда от превантивни и терапевтични IV витаминни клиники. Те помагат за повишаване на енергийните нива и стимулиране на имунната система.

Въпреки че медиите изобразяват IV терапия като най-новата лудост за здравето, популярна сред стресираните градски професионалисти, спортисти и холивудски знаменитости, практиката съществува от векове.

Кратка история на IV терапията

IV терапията не е нищо ново в медицинската общност, нито е луда мода. За първи път медицински специалисти се опитват да инжектират лекарства във вените през 1600-те. Но поради лоша хигиена практиката е изоставена.

До Първата световна война IV терапията се превърна в животоспасяващо лечение. Но едва през 60-те години, когато д-р Джон Майерс разработи световноизвестен коктейл от витамини и минерали. Интравенозната витаминна терапия, която познаваме днес, започна наистина да се оформя.

Кой би се възползвал от IV терапия?

Първоначално интравенозните хранителни вещества се използват главно в болници за пациенти, които са дехидратирани, с недостиг на хранителни вещества или не могат да приемат лекарства през устата.

В днешно време доста здрави хора могат да повишат своето здраве и енергийни нива от IV витаминна терапия.

Стресът от съвременния начин на живот може да понижи имунната ви система и общото благосъстояние: IV терапията може да даде така необходимия тласък, което го прави реалистичен и практичен вариант.

Докато стресът сам по себе си не ни кара да се разболеем от  настинка или грип, той определено отслабва способността на имунната система да реагира на вируси, като ни прави по-уязвими към инфекции и заболявания.

Така че, ако искате да повишите имунитета си, да замените изгубените течности и електролити след алкохолно излизане или да подпомогнете възстановяването от високоефективна лека атлетика – IV витаминна терапия може да помогне за възстановяване на нивата на хранителните вещества в тялото ви до оптималното им състояние.

Стресът е най-честата причина хората да търсят този тип за лечение. По-голямата част от клиентите го избират, за да им помогнат да се чувстват енергизирани и да повишат имунитета си.

Вашият коментар