Как да учите английски с деца от самото начало

Стихчета на английски език

5 начина за по-бързо научаване на езика

Стихчета на английски език

  1. Научете заедно с Вашето дете детски песнички и стихчета на английски език.Можете да ги намерите на сайтовете, потърсете в Google). Най-добре е да представите стихчета на английски език на детето под формата на малка „драматизация“, защото много стихотворения имат определен сюжет и лесно се играят (на живо или с кукли).
  • Детето може да Ви помоли да преведете стихчето на български – превеждате му го и след това отново играете на „изявлението“ пред него. Основното правило: Недейте да  молите детето да повторя след Вас. Вашата задача е да го заинтригувате от този неразбираем език. Много деца могат първо просто да слушат и слушат и да слушат, а след това изведнъж да започнат да „рецитират“ тези стихове сами наизуст.
  1. Четете книги на английски с детето си. Можете да започнете, когато то вече знае отделни думи. Простите истории ще бъдат разбираеми за децата, а картинките ще обяснят неразбираемото.
  • Ако някоя книга наистина го интересува, тогава то ще я вземе само и ще я разгледа, ще я изучи (това ще създаде мотивация за научаване да чете). Освен това детето ще „снима” думите с очите си и ще помни външния им вид. Оказва се, че Вашата задача е да го заинтересувате да чете.

Инструкцията за систематично четене започва едва на 4-5-годишна възраст.

  • За да научите английската азбука, използвайте песни и онлайн игри.
  • Ако решите да кажете на детето си как се четат английски букви, в никакъв случай не „изпускайте“ всички правила за четене върху детето наведнъж. Например, ако говорите за буквата „а“, първо дайте на детето думите, където тази буква обозначава звука / æ / – cat, dad и т.н. След това преминаваме към следващите букви – b, c, d и т.н., за които също вземаме само един вид четене. И само на втория тур говорим за следващия тип.
  1. Играйте забавни игри с Вашето дете! И дори няма да забележите, че по време на тези игри Вие го научавате на нещо. Когато детето е много малко, организирайте съвместни игри.

Научете повече за метода Jolly Phonics

Вашият коментар