Как се извършва лечение с хипноза

лечение с хипноза

Лечение с хипноза

Препоръчва се провеждането на лечение с хипноза на определени сесии. Като това да бъде до три до четири пъти седмично, а на първия етап е препоръчително да се провежда дори всеки ден.

След достигане на определени положителни отмествания честотата им може да се коригира надолу.

Лечението с хипноза е дългосрочно. Общият ход на хипнозата или с други думи броят на сесиите се определя от естеството на заболяването. Също така от неговата тежест или друг проблем, който клиентът има. И до голяма степен зависи от неговото отношение и желание за постигане на положителен резултат.

Ние можем да сме от полза за Вас: InnerSelf Academy, Адрес: София, кв. Лагера, ул. Балканджи Йово 5, Обадете ни се: +3598 89 722 483.

Да се ​​прилага или да не се използва хипноза се установява от психолог, психотерапевт след предварително интервю с клиент, установяване на историята на заболяването, наблюдение на неговото психологическо състояние.

Началото на курса на хипноза се предшества от един или два хипнотични теста, които дават възможност да се установи степента на податливост на хипнотизатора към хипнотични ефекти и да се засили увереността му в успеха на терапевтичните сесии.

Трябва ли да се страхувате от хипноза?

Хората имат различно отношение към хипнозата. Например често срещан предразсъдък е, че докато е в хипнотично състояние, те ще манипулират човек и ще му внушат нещо лошо. Подобни страхове са породени от неправилна информация и всякакви басни за този метод на лечение.

Също така често чуваме за страха на клиента да не излезе от състоянието на хипнотичен сън. Но към това можем да кажем, че подобни случаи никога не са били регистрирани от никого и никъде.

Вековният опит на човечеството в използването на хипноза определено ни подсказва, че няма никаква вреда от употребата му, освен това не се случва никаква зависимост от нея, както е възможно това да бъде при медикаментозно лечение.

Вашият коментар