Кои са най-прогресиращите богати страни в света?

прогресиращи държави

Знаете ли кои са едни от богати страни в света към днешна дата? В този материал ще поговорим за високи стандарти и повече от прилично качество на живот. Не звучи никак зле, нали? А може би е време най-сетне и ние да вземем пример.

Съединени американски щати
По последни данни на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, топ позицията в класацията за най-прогресиращите икономики в световен мащаб е в ръцете на американците. Съединените щати към днешна дата могат да се похвалят с $15 трилиона БВП (Брутен вътрешен продукт). И изглеждат така сякаш скоро надали ще допуснат някого до трона си.
Считана за „страната на неограничените възможности”, САЩ действително предоставя сериозни опции за личностно и професионално израстване. Като най-развитата държава, тя предоставя повече от приличен стандарт на живот и високи работни заплати, покриващи потребностите на средностатическия американец. Не е изненада, че САЩ именно държи челното място.

Европейските икономики – най-богатите страни

Швейцария и Лихтенщайн
Двете европейски държави като че ли винаги се следват в класациите за най-развитите и богати страни на глава от населението, предлагащи множество възможности за развитие. И как не, когато качеството на живот е високо, туризмът е много добре развит и при двете страни и можем да говорим за сериозен експорт на стоки и финансови услуги.

Австрия и Норвегия
Поредните бързо прогресиращи държави, обещаващи добър стандарт и възможности за успешно кариерно развитие. Алпите, например, държат челна позиция за най-богатия регион в света. Австрийците разчитат на стабилен туристически поток, а местоположението им в центъра на Европа ги прави и важен транспортен хъб. А в Норвегия столицата Осло също се счита за една от най-богатите и благоустроени столици с изключително добре развита местна икономика и социална сфера.

Швеция
Швеция е една сред най-силно прогресиращата държава сред скандинавските страни. Икономиката ѝ се слави с колоритния си характер и многостранна същност. Основният ѝ източник на сериозни доходи идва от производството на стомана.

Люксембург
Изключително богата страна, заемаща топ позиции в множество класации за развити икономики. Люксембург разчита главно на финансовия сектор и авангардна промошленост.

Монако
Знаете ли, че Монако попада сред най-богатите и красиви кътчета по Средиземноморието? Икономиката на Монако е тясно свързана с френската и разчита предимно на туризма. Княжеството се радва на страхотно интернационално внимание и тук притежават ваканционни къщи и апартаменти едни от най-богатите хора на планетата. Именно тук е най-скъпият автопарк на глава от населението.

Германия
Едва ли е изненада присъствието на Германия тук. Държава с изключително мощна и модерна икономика, известна с добрия си жизнен стандарт на живот и социална политика. Немците от години се славят с много добре развитата си промишленост, иновации, транспорт и финансови услуги.

Република Ирландия
Ирландската икономика се радва на страхотен възход особено през последните години и то във високите технологии. След влизането на страната в ЕС, икономиката и преживява истински бум вече второ десетилетие. Нещо повече, по бързина развитието ѝ може да се сравни с това на множество азиатски страни.

Вашият коментар