Коучинг и характеристика на процеса

Коучинг

Всеки етап от съвместната работа на коучинг и клиент се нарича сесия. В резултат на което клиентът трябва да направи определени изводи. И на тяхна основа да формира стратегия за бъдещото си поведение. Да си постави задачи и да ги изпълнява системно.

Ние сме Skillception и имаме мисия. Научете повече, като кликнете тук:

https://skillception.com/

Обикновено сесията продължава 1 час с редовност веднъж седмично. Така между сесиите човек има възможност да тества планирани стъпки в живота, модел на поведение и т.н.

Коучинг и характеристика на процеса

Именно тази седмица между сесиите всъщност е най-ценното нещо в коучинга за клиента. Защото през този период човек получава опит и обратна връзка от околния свят и хората.

И след седмица до следващата среща с треньора, вече има огромна платформа за анализ на това, което се е случило, което е причинило затрудненията. С какво е свързано и какво може да се направи по различен начин следващия път. В този момент треньорът внимателно помага на човека да разгледа получените резултати. Оказва подкрепа, ако е необходимо, и го мотивира да предприеме следващите стъпки, водещи до целта.

Изучавайки биографиите на известни успешни личности, може да се отбележи, че мъдрите наставници, които могат да бъдат сравнени със съвременните треньори, им помогнаха да преодолеят трудностите в трудни моменти от живота.

В един от моментите на сътрудничество клиентът разбира, че професионалните и семейните проблеми възникват не поради липса на каквито и да било знания, а поради сложността на характера, навиците и личните качества.

Осъзнаване по отношение на себе си

В крайна сметка, изключително трудно е за възрастен, зрял човек безболезнено да приеме своето несъвършенство, да започне да променя нещо в себе си. По време на сесиите се ражда това разбиране, формира се осъзнаване по отношение на себе си, взаимоотношенията си с хората и живота на човека.

И тогава човек с изненада установява, че е 100% отговорен за живота си! Че фактът, че той не напредва в кариерата си, не му е виновен никой друг, а за собствената му липса на инициатива.

Че за факта, че „любовта напусна връзката“ не е виновен съпругът, който не помагал в миенето на чинии, а моето отношение към него с претенция и очакването, че той трябва да инвестира. И щом това разбиране дойде, всичко си идва на мястото.

Вашият коментар