Лазерна епилация – oще въпроси

висококачествена епилация

Лазерна епилация – oще въпроси

1. Колко време трябва да чакам космите ми най-накрая да спре да расте?

Лазерна епилация – значително забавя растежа на космите в области, третирани с лазер. Корените на косъма са на дълбочина 4-6 мм под кожата. Тези 4 мм ще изпаднат за около 2 седмици. Всички клиенти забелязват, че след първата процедура космите започват да растат бавно, можете да се бръснете колкото искате, няма да има дразнене и ще бъде много удобно. Понякога след 2-3 процедури космите стават по-силни. Трябва спокойно да се отнасяте към това, не се притеснявайте. Лазерът не само почиства луковиците, а и стимулира спящите луковици: космите растат по-интензивно, но в същото време са пухкави и не твърди. Бръснете и продължете напред.

За цялостно обезкосмяване всеки клиент се нуждае от различен брой процедури: за някой – 5, а за някого след първата процедура косата не расте за 3 месеца. Обикновено казвам това: „Регистрираме се за следващата процедура след около месец, но не идвате, ако няма коса.“ Не си отрасъл – не идваш.

2. Вярно ли е, че поради лазера се появяват възрастови петна по лицето, така ли е?

Този проблем може да стане актуален, ако не почистите кожата и премахнете грима преди епилация. Трябва също да бъдете внимателни, когато работите върху тъмна кожа, особено диодни и александритни лазери.

3. Трябва ли да обръснете „мустачките“ над устната преди епилация?

По лицето обикновено никой не си бръсне косата. Има малко от тях. Изключенията са редки.

4. Работи ли лазерът върху косата в носа и ушите?

В носа и ушите космите са необходими по физиологични причини, те улавят прах, мръсотия, така че не препоръчваме да ги премахвате на тези места.

*Какво да направите преди лазерно обезкосмяване, за да получите максимален ефект без болка?

Ако говорим за процедурата на александритни и диодни лазери, тогава преди епилация не е добре да правите слънчеви бани 2 седмици преди и 2 седмици след процедурата;

Важно условие е кожата да е здрава;

3 седмици преди обезкосмяването, изключете всички видове други епилация, можете само да се бръснете;

8 часа преди лазерното обезкосмяване е необходимо гладко да се обръсне кожата в зоната за епилация. Лазерната коса е изгорена, дългата коса може да остави изгаряния по кожата.

Ако планирате да правите епилация с неодимов лазер, можете да се излагате на слънчеви бани, но е препоръчително да обръснете космите си два дни преди процедурата.

Вашият коментар