Лекарства за лечението при сънливост

Лекарства за лечението при сънливост

Лекарства за лечението при сънливост

Лекарства за лечението при сънливост. MODAFINIL се използва за подобряване на будността при хора с прекомерна сънливост през деня, свързана с медицинско състояние, известно като нарколепсия или с обструктивна сънна апнея / синдром на хипопнея (OSAHS) или разстройство на съня при работа на смени (SWSD).

При нарколепсията има внезапна и непреодолима тенденция да заспивате по време на нормално събуждане. Това се случва в непредсказуеми моменти, дори когато е неподходящо или може да е опасно да го направите. MODAFINIL намалява тази нежелана прекомерна сънливост през деня.

При OSAHS може да се появи сънливост през деня поради прекъснат нощен сън. MODAFINIL лекува само симптома на сънливост и не лекува причината за OSAHS. Докато приемате MODAFINIL, трябва да продължите с лечения, предназначени да помогнат за управление на основното ви медицинско състояние, като непрекъснато положително налягане в дихателните пътища, освен ако Вашият лекар не Ви каже друго.

Ако сте били диагностицирани с умерено до тежко хронично разстройство на съня при работа на смяна (SWSD) и нелекарствените терапии са били неподходящи или неуспешни, MODAFINIL може да бъде предписан, за да ви държи будни по време на работната смяна.

Как точно работи MODAFINIL не е известно, но е известно, че той действа върху централната нервна система (мозъка). Той се различава от другите стимулиращи лекарства, които насърчават будността. MODAFINIL увеличава будността.

Как да приемате MODAFINIL

Важно е да приемате това лекарство според указанията на лекаря. Вашият лекар ще Ви каже колко трябва да приемате, кога и колко често. Следвайте инструкциите на Вашия лекар. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Колко трябва да вземете

Всяка таблетка MODAFINIL съдържа 100 mg модафинил.

Обичайната дневна доза модафинил зависи от индивидуалния отговор. За сънливост, свързана с нарколепсия или OSAHS, дозата варира от 200 mg до 400 mg.

Всеки ден трябва да приемате:

  • две таблетки MODAFINIL

или

  • до четири таблетки MODAFINIL.
  • За SWSD се препоръчва доза от 200 mg.

 

Не превишавайте препоръчителната дневна доза, освен ако Вашият лекар не е предписал това.

Вашият коментар