Микроблейдинг (първа част)

микроблейдинг първа част

Какво представлява микроблейдингът?

Всички традиционни представи за татуирани вежди, които приличат на следи от маркери могат да останат в миналото. С появата на процедурата “микроблейдинг” изкуството на перманентния грим (татуажа) достигна съвършено ново ниво.

Днешните майстори на татуажа могат не само да изпишат вежди, които изцяло да приличат на истински, но и да доближат чертите на лицето до идеалните му пропорции и дори да направят жената да изглежда няколко години по-млада.

Микроблейдингът е най-модерният вид татуаж на веждите. Главното негово достойнство се крие в това, че резултатът изглежда съвсем натурално. Посредством техниката на микроблейдинга гримьорът рисува отделни тънки косъмчета, които имитират добре поддържани и красиво оформени вежди.

Микроблейдингът представлява направата на миниатюрни разрези по повърхността на кожата с помощта на специална микрописалка. В накрайника на писалката са разположени микроигли. Те са подредени в една линия и подобно на острие (англ. blade, оттам и названието “микроблейдинг”) разрязват кожата като едновременно с това вкарват пигмент в нея. Посредством този способ гримьорът рисува косъмчета, които напълно приличат на истински. Процедурата е пъти по-лека от нанасянето на класическия татуаж. При микроблейдинга кожата изпитва по-малко болка и не се възпалява.

Най-важното е, че крайният резултат зависи не от машинката, а от умението на човешките ръце. С техниката на микроблейдинга талантливият гримьор може да сътвори истински чудеса.

Микроблейдингът e в състояние много деликатно да запълни празнините при редки вежди, да премахне асиметрията, да направи веждите визуално по-гъсти, да замаскира белезите.

Процедурата микроблейдинг е сравнително кратка, което е истинско облекчение за жените. Опитният гримьор може да извърши микроблейдинг за половин час, докато в повечето случаи таутажа на веждите продължава няколко часа.

Изписаните посредством техниката на микроблейдинга вежди изглеждат съвсем като истински дори от съвсем близко разстояние. Това е революционен способ, който издига на пиедестал женското изящество в очите на ценителите! Със съвършените си вежди, постигнати с помощта на микроблейдинга, жената се чувства по-красива, по-млада и по-желана!

Втора част на статията може да прочетете тук!

Вашият коментар