Тренировки за бременни. Полезно ли е?(втора част)

тренировка за бременни

…продължение от част първа

Възстановяването след раждане преминава много по-нормално, ако преди това сте правили тренировки за бременни.

Подвижността Ви през деня определено ще се подобри и това няма да пречи на останалите ежедневни дейности.

Известно е, че жените по време на бременност изпитват сериозни болки в долната част на гърба, но благодарение на ежедневните тренировки за бременни с времетраене около 20 минути става възможно тяхното неутрализиране.

В резултат на това, циркулацията на кръвта се подобрява, мускулните тренировки подобряват координацията на цялото тяло, а проблемите с килограмите вече са в миналото.

Тренировките по време на бременност намаляват риска от травми в областта на сухожилията и ставите.

Упражненията, препоръчителни за бременни, обособени в групи:

• Аеробни – аеробните тренировки са особено препоръчителни по време на бременността – тялото се раздвижва, повишава се общия тонус и настроение. Към аеробните упражения спадат още карането на велоергометър, скачане на въже, тичане или гребане на тренажор.

• Плуване – плуването е един от спортовете, които се препоръчват на страдащите от проблеми с гръбнака. Именно по време на бременността се появяват болки при в гърба поради рязкото покачване на килограмите. Изправената поза, подкрепена с плавни движения на ръцете във водата, ще редуцира болката в тази област.

• Вдигане на тежести – този тип упражнения спомагат за поддържане на мускулите в добра форма и подобряване на подвижността по време на бременност. Колкото повече се движите, толкова по-добре ще се чувствате. Упражненията трябва да са в изправена положение и в никакъв случай да не засягат корема и коремните мускули.

Вашият коментар