Най-опасните градове по света

най-опасните градове по света

5 от най-опасните градове по света, в които никога не ходeте сами

Много хора с приключенски дух тръгват сами да обикалят по широкия свят и в това няма нищо лошо. Пътувайки сам, човек опознава много по-добре себе си, навиците си, става по-самостоятелен и организиран. Има обаче няколко града по света, където не Ви съветваме да пътувате сами. Те са известни като най-опасните градове по света. И все пак, ако решите да посетите тези опасни, но иначе много атрактивни градове, най-добре го направете с местен гид или доверен човек. Така ще опознаете тези места и ще останете невредими и в безопасност.

Ето и нашия топ 5 списък на най-опасните градове за пътници-единаци:

Мексико Сити, Мексико

Мексико Сити има огромен брой прекрасни забележителности. Само не ги посещавайте сами или без някого, на когото можете да се доверите там. Една от опасностите, които Ви дебне в Мексико Сити са отвличанията на туристи с цел ограбване или откуп. Според Държавния департамент на САЩ отвличанията (включително докато сте зад волана) са основна заплаха за всеки турист там. Рискът от това нещо неприятно да Ви се случи силно намалява, ако пътувате организирано с местни екскурзоводи или сте придружавани от дискретна охрана.

Детройт, САЩ

Въпреки че Детройт прави опити да се завърне към безопасността, този американски град се счита за най-опасният в страната. Престъпността и безработицата са много високи, и опасностите дебнат навсякъде. Истината е, че градът е проблемен и за самите му жители, като властите полагат сериозни усилия да сложат в ред обществения живот и да притиснат престъпността в ъгъла. Детройт е и градът с едни от най-ниски цени на имотите в САЩ и рекордьор по пустеещи апартаменти. Така че, не Ви съветваме да го включвате в списъка на желани градове. Поне засега!

Лима, Перу

Перу е една безкрайно красива страна, с уникална история, култура и природа. Тя привлича хиляди посетители от цял свят годишно. И 90% от тях влизат в страната именно през столицата Лима. Вероятно повечето от тях обаче не знаят, че Лима е едно от най-опасните места за туристите. Въпреки това градът е много популярен за чужденците, особено централната му част. Нашият съвет е: пътувайте на групи и наемете екскурзовод, който да Ви съпровожда. Спазвайте туристическите маршрути и дръжте очите си на четири! Основните заплахи не са толкова страшни за живота Ви, но все пак е пълно с дребни джебчии и измамници, които ще Ви предлагат „изгодни“ валутни курсове и други операции.

Ню Делхи, Индия

Раят на джебчиите – това е Ню Делхи. Градът на социалните контрастите и детската престъпност. Отделно Ню Делхи е един от най-замърсените градове на планетата. С население от над 12 милиона души, и безброй превозни средства, Ню Делхи има едни от най-лошите атмосферни условия не само в Индия.
При това население процъфтява и дребната улична престъпност. Според TripAdvisor джебчийството по улиците, автобусите и влаковете е отделна паралелна индустрия от която се „препитават“ цели квартали. Жителите и властите са толкова оплетени в тази дребна престъпност, че полицията няма да реагира на подобни сигнали, особено от чужденци. Така че, ако искате да посетите този иначе невероятен град, бъдете много внимателни!

Мемфис, САЩ

Странно или не, петото място в нашата класация държи още един Американски град – Мемфис. През 2015 година Федералното бюро за разследване определи Мемфис за третия най-опасен град в САЩ. Високата бедност и безработица резултира в сериозни антисоциални прояви, организирана престъпност и търговия с наркотици. Но така или иначе, кой би посетил Мемфис просто така?!

Вашият коментар