Къде и как мога да погасявам кредита си?

погасяване на кредит

Да погасявам кредита си – една неприятна задача

Когато си кажете: „пак трябва да погасявам кредита си“, знаете че това е доста не приятна задача, но се налага. За да улесните този процес, изберете удобен начин на погасяване.

Старта на плащане на кредита – започва един месец след получаването му. Важно е да върнете парите на банката навреме – в противен случай ще ви бъдат начислени неустойки и кредитната ви история ще пострада. Банките правят всичко възможно да се разшири мрежата им и начините да си получат парите обратно. Нека разгледаме всеки един от тях.

На каса в банката

Това е може би най-разпространеният начин за погасяване на заемите. Обикновено, така кредитополучателите си връщат парите, които са получили. Въпреки това, в повечето случаи, този метод е най-дългия, тъй като много банки образуват опашки – трябва да се изчака от няколко минути до един час. Кредитът може да бъде погасен и през друг клон на банката, но за тази услугаможе да бъде начислена висока комисионна.

Банкомати / терминали

Много банкомати са в състояние да вземат парите ви за погасяване на креди. Повече за местоположението на тези терминали може да получите от представители на банката (включително по телефона). По време на погасяването се начислява малка такса, размерът на която, се показва на монитора, преди извършване на плащане.

Магазини

Някои магазини и супермаркети осигуряват обществена услуга за изплащането на вашия кредит. Това е особено полезно, ако даденмагазин е по път на кредитополучателя.

Поща

Пощата е аналог на банковия клон, освен ако мрежата на й не е много по-малка от броя на клоновете набанката. Кредитът може да бъде изплатена и тук.

Интернет банкиране

Плащане на кредита чрез интернет ви позволява да си спестите много време. За да направите следващото плащане, можете да използвате компютър или смартфон от почти всяка точка на света. Единственото нещо, което ви трябва, е да имате пари в сметката. Е, ако те идват под формата на заплата, е най-добре за вас. Ако не – погасяване чрез каса или банкомат не може да бъде избегнато.

Удръжка от заплатата

Лесен начин за погасяване на кредита –счетоводителя изчислява сумата и ви удържа от заплатата. Просто трябва да напише молба за извършване на плащанията и да посочитеточната сметка. Трябва да имате в предвид, че ако банковия заем и банката, на работодателя, са различни, тогава трансферът изисква определена комисионна.

Източник: doe.bg

Вашият коментар