Подмяна на батерията в ключа за запалване на Mercedes

батерия на ключ за Mercedes

Да се спрем на това, какви са възможните грешки, които може да допуснете. Ето ги:

  • Може да се повреди тялото на ключа на Mercedes,
  • Може да се счупи целият корпус
  • Възможно е напълно да се деактивира електронния ключ.

Не поемайте рискове. Това е най-доброто, което можете да направите. Поверете тази работа на опитните специалисти, които си разбират от работата. И все пак, за тези, които въпреки това са решили да действат сами, ще покажем с примера на нов примерен ключ (с хром) как да смените батерията в ключ на Mercedes.

Подгответе нова маркировка на батерията (CR2025). Уверете се, че работи. Напрежението трябва да бъде най-малко 3V.

Имате нужда от нов ключ за Вашия Mercedes? Вижте тук!

Това действие е задължително. Тъй като често собствениците забравят да си купят нова батерия и те вече искат да извадят старата от ключа, крехките елементи на фиксаторите на ключалката отново „чупят“ скобите, счупените крепежни елементи са най-честата причина да потърсите професионална помощ.

  • Извадете сервизната вложка, като плъзнете резето.
  • Натиснете вложката върху фиксиращия елемент на задния капак. Бъдете изключително внимателни с това действие – можете да повредите електронната част на ключа.
  • Извадете старата батерия.
  • Инсталирайте нова батерия.
  • Сглобете отново всичко в обратен ред.
  • Проверете оперативността.

Ако операцията е успешна, автомобилът ще реагира нормално на контролните бутони на централното заключване.

Ремонт на ключа за запалване на Mercedes

Не всички клавиши могат да бъдат поправени, например, измили сте ключ в пералня или го ударите на земята. За да разберете причината за повреда, трябва да премахнете електронната платка, да я проверите за оксид и дефекти и да направите заключение въз основа на диагнозата. Много често на клавишите може да се даде втори живот, без да се доплащат.

Пълна подмяна на ключове

Но има и случаи, когато не е възможно да възстановите ключа. Тогава трябва да направите нов ключ за запалване и да забравим за проблемите с ключовете в продължение на много години. В подходящ сервиз може да спестите повече от 60% при поръчка на ключа за запалване на Mercedes и да получите готов ключ за 1 ден. Свързването с дилъра изисква 2 месеца чакане от производителя на ключа, поръчан от VIN номера на вашия автомобил. Освен това цената е над 2 пъти надценена.

Вашият коментар