Ползите от топлоизолация

ползи от топлоизолацията

Ползите от топлоизолация

Ползите от топлоизолация – топлоизолирането на дома не само че ще ни помогне да се наслаждаваме на топлината, но и ще се отрази благоприятно върху месечния ни бюджет. Ще забележите това особено през студените зимни месеци.

Знаете ли, че общата топлинна енергия се „загубва” с до 30-40%? Топлината, която отдават отоплителните уреди, се задържа в жилището за доста кратко време – това води до повишаване на ежемесечните сметки за ток.

Качествената изолация на външните стени свежда загубата на топлинна енергия до нулата. Сравнете разходите си преди и след строително-монтажните работи по външната или вътрешната топлоизолация на дома.

Използването на старите радиатори и печки не само че няма да осигури нужната приятна и топла домашна обстановка, но и ще доведе до значително повишане на разходите за ток.

А да не забравяме и онзи крайно неприятен момент, в който и стените започват да се покриват с плесен поради влагата, кондензирала се върху тях.

Не забравяйте, че функциалността на една сграда е подвластна до голяма степен на самото качество на изолацията и нейните шумоизолиращи свойства. Приличното съчетаване на отделни компоненти в обща единна система с професионално изпълнение на монтажните дейности по изолацията допринасят за нейната високо ефективност.

Външна или вътрешна топлоизолация

Общо казано, изолациите се разделят на два типа: вътрешни и външни. Вътрешните се считат за сравнително лесни и бързи за монтиране, независещи от съседите в блока. Те обаче не дават 100% ефективност поради факта, че термомостовете във външните стени не се изваждат. Това от своя страна води до съкращаване на вътрешното пространство, което се реализира в така наречения „барачен” климат.

При такава ситуация на саниране се повишава сравнително бързо температурата в помещението, но при отваряне на прозорци и врати у дома – стойностите много бързо се понижават. Вследствие на това се формират въздушни течения, премахващи усещането за домашен уют и комфорт.

Друго – самата изолация не успява да защити зидовете и конструкцията от атмосферните влияния, а оттук се стига и до напуквания по фасадата.
Интегрираната външна изолация е широко предпочитана алтернатива, при която няма налице останали температурни мостове между стените. Тя осигурява цялостна топлинна защита като повишава значително температурата в помещението с гаранция за непрекъснат и неразрушим комфорт у дома.

Топлоизолационната система предпазва повърхността от напуквания и разрушения независимо от сезонните условия!
Поредното предимство, което предоставя този вид система за външна изолация на дома е лесната й поддръжка. Също така богат избор относно цветовото й оформление.
Тук, привържениците на тази система за саниране могат да се възползват от разнообразните опции за индивидуално оформление на фасадата. Налице са множество интересни и нестандартни комбинации от структури и нюанси. Те са лесни за съчетаване и с други компоненти от цялостната обработка на фасадата.

За целта просто се снабдете с пароструйка и чиста вода, за да освежите вида на фасадата си така, че достигнете първоначалната ѝ визия. Имайте предвид, че редовните грижи ще поддържа фасадата като нова дори години след нейното поставяне!

Изготвена от екип на DNLBuild.com

Вашият коментар