Ползи от топлоизолацията

ползи от топлоизолацията

Ползи от топлоизолацията

Ползи от топлоизолацията – топлоизолирането на дома не само че ще ни помогне да се наслаждаваме на топлината, но и ще се отрази благоприятно върху месечния ни бюджет, особено през студените зимни месеци.

Знаете ли, че общата топлинна енергия се „загубва” с до 30-40%? Топлината, която отдават отоплителните уреди, се задържа в жилището за доста кратко време – това води до повишаване на ежемесечните сметки за ток.

Качествената изолация на външните стени свежда загубата на топлинна енергия до нулата. Сравнете разходите си преди и след строително-монтажните работи по външната или вътрешната топлоизолация на дома.

Използването на старите радиатори и печки не само че няма да осигури нужната приятна и топла домашна обстановка, но и ще доведе до значително повишане на разходите за ток.

А да не забравяме и онзи крайно неприятен момент, в който и стените започват да се покриват с плесен поради влагата, кондензирала се върху тях.

Не забравяйте, че функциалността на една сграда е подвластна до голяма степен на самото качество на изолацията и нейните шумоизолиращи свойства. Приличното съчетаване на отделни компоненти в обща единна система с професионално изпълнение на монтажните дейности по изолацията допринасят за нейната високо ефективност.

Външна или вътрешна топлоизолация

Общо казано, изолациите се разделят на два типа: вътрешни и външни. Вътрешните се считат за сравнително лесни и бързи за монтиране, независещи от съседите в блока. Те обаче не дават 100% ефективност поради факта, че термомостовете във външните стени не се изваждат. Това от своя страна води до съкращаване на вътрешното пространство, което се реализира в така наречения „барачен” климат.

При такава ситуация на саниране се повишава сравнително бързо температурата в помещението, но при отваряне на прозорци и врати у дома – стойностите много бързо се понижават. Вследствие на това се формират въздушни течения, премахващи усещането за домашен уют и комфорт.

Друго – самата изолация не успява да защити зидовете и конструкцията от атмосферните влияния, а оттук се стига и до напуквания по фасадата.
Интегрираната външна изолация е широко предпочитана алтернатива, при която няма налице останали температурни мостове между стените. Тя осигурява цялостна топлинна защита като повишава значително температурата в помещението с гаранция за непрекъснат и неразрушим комфорт у дома.

Топлоизолационната система предпазва повърхността от напуквания и разрушения независимо от сезонните условия!
Поредното предимство, което предоставя този вид система за външна изолация на дома е лесната ѝ поддръжка и богат избор относно цветовото ѝ оформление.
Тук, привържениците на тази система за саниране могат да се възползват от разнообразните опции за индивидуално оформление на фасадата. Налице са множество интересни и нестандартни комбинации от структури и нюанси, лесни за съчетаване и с други компоненти от цялостната обработка на фасадата.

За целта просто се снабдете с пароструйка и чиста вода, за да освежите вида на фасадата си така, че достигнете първоначалната ѝ визия. Имайте предвид, че редовните грижи ще поддържа фасадата като нова дори години след нейното поставяне!

Изготвена от екип на DNLBuild.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *