Пътешествие в Югоизточна Азия

пътешествие в Югоизточна Азия

Азия е един съвсем различен свят за разлика от Западното общество. Като започнем от екзотичната красота на този континет и стигнем до културата, религиите, обичаите и начина на живот на хората. Тайланд, Лаос, Камбожда и Виетнам – това са някой от държавите на Югоизточна Азия който будят интерес у все повече туристи в Европа и САЩ. Имаме разказите на двама млади пътешественици, които отделиха година, за да се запознаят отблизо с културата на тези държави. Те създадоха блог, чрез който разказваха за приключенията си на близките си, наречен „къдрици и кокос”. Името идва от това, че и двамата са къдрави и са обикнали вкусът на кокоса. Това е била любимата им храна/напитка. Опитали са различни екзотични плодове, които не са познати за нашите земи.

Пътешествие в Югоизточна Азия

Разговаряйки с тях, разбрах, че държавата, която им е направила най-интересно впечатление е Лаос. Там джунглата и дивото били най-прекрасни. За разлика от Виетнам, Лаос била доста по-слабо развита и населена, което не е позволило да се застоят там повече от месец.
Най-силно са впечатлени от храната и евтиния начин на живот. Споделят, че с валутата, която е в тези държави, можеш да се почувстваш като цар, да си позволиш да ядеш винаги в ресторанти и да ти остават пари за различни развлечения.

Храната се приготвя на улицата и почти пред всяка къща можеш да поседнеш и да вечеряш току-що сготвено ястие. Виетнамците са доста гостоприемни и любезни към чужденците.

Виетнам може да бъде наречен „страната на оризищата”. Пълен с оризови полета и зелен чай. Голям процент от територията на страната е заета от гъсти екваториални гори, което я прави толкова екзотична. Има планини, реки и океан, което е съчетание на различни и красиви природни чудеса.

Слушайки историята на посетилите тези държави, мога да кажа, че си заслужава 15 часовият полет до там. Препоръчително е да отделите поне месец за пътуване в Азия, за да разгледате тези далечни земи и да се насладите на достатъчно красиви и цветни залези.

Вашият коментар