Регистрация на МПС в КАТ

Регистрация на МПС в КАТ

Без излишно губене на време за регистрация на МПС в КАТ.

Закупили сте нов автомобил, но все не ви остава свободно време да го регистрирате МПС в КАТ? 

Всички знаят колко време отнема регистрирането на кола и колко е досадно чакането по дълги опашки цял ден.. Все по-често хората избират фирма, която да регистрира колата им вместо тях.

Едно обаждане е необходимо и SOSAUTO ще направи това вместо вас – без губене на излишно време, попилени нерви и стрес. Километрични опашки от автомобили, изнервени служители, купища документи и часове наред прекарани в чакане на едно място..Вече НЕ! ❌

Регистрация на ново МПС. Какво е нужно да подготвим? 

1.1. Документи за самоличност
1.2. Писмено заявление за регистрация, издадено по служебен път – издава се на място
1.3. Документ за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ .
1.4. Табели с регистрационен номер, ако са ползвани такива /транзитна регистрация/;
1.5. Сертификат за съответствие придружен от превод на български език;
1.6. Документ за платена ЕКО такса за МПС от категория L2, L4, L5, L5e, M1 I N1.

Какво ще направи екипът на SOSAUTO вместо вас и какво включва услугата регистрация на МПС в КАТ?

  • Ще вземе вашият автомобил;
  • Ще реши проблемите с всички документи;
  • Ще постави регистрационни номера;
  • Ще вземе талоните на МПС-то ви;
  • Ще ви докара вашия автомобил регистриран до посочен адрес.

Имате кола, която трябва да се регистрира? Обадете се на: 0876 448 333

Често срещани въпроси, на които отговаряме обективно.

Колко време отнема регистрацията на кола в КАТ?

Отговор: Обикновено за големите градове опашките започват да се извиват още от 7 часа сутринта и продължават до приключването на служителите. И винаги има разочаровани, чакали с часове и върнати поради края на работния ден.

Може ли друго лице, освен Вас да направи регистрация на МПС в КАТ?

Отговор: Да, може. Както стана ясно по-горе. Наред с всичката документация трябва да предоставите на лицето, което ще се занимава с регистрацията на автомобила нотариално заверено пълномощно.

Колата е с газова уредба. Какво ми е необходимо за да направя регистрация в КАТ?

Отговор: За да регистрирате автомобила в КАТ е необходимо да представите удостоверение за извършена проверка на газовата уредба. Такъв ще ви издадат от всеки лицензиран сервиз..

Купили сте нерегистриран автомобил, какво следва да се направи?

Отговор: Вашият автомобил няма регистрация в страната – закупен е нов внос или все още не е пуснат в движение по родните ни пътища. Първото, което трябва да направите преди да преминете към регистрацията на колата е да сключите задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Без нея няма да можете да регистрирате автомобила в КАТ. Имайте предвид, че ако автомобилът е нов внос дължите еко такса, чиито размер зависи от вида на колата.

В какъв срок трябва да се направи регистрация на МПС в КАТ и кога сте в нарушение?

Отговор: От датата на закупуване на МПС-то разполагате с 14-дневен срок да извършите неговата регистрация. Ако закупувате вече регистрирано превозно средство, срокът за пререгистрация и смяна на талони е 30 дни. В случай, че не извършите пререгистрацията, неговата регистрация ще бъде анулирана.

Независимо дали вашето МПС се нуждае от първоначална регистрация в КАТ, промяна на съществуваща такава, смяна на собственост, спиране или пускане в движение може да  потърсите екипът им.Запознайте се и с останалите услуги, които предлагат във Ваша помощ ТУК: https://www.sosauto.eu/uslugi/

Ако имате въпроси или коментари относно вашия автомобил, можете да намерите екипа на SOS AUTO на следния адрес:  кв. Орландовци, ул. „Вела Чорбова“ 47Б в гр.София или на имейл: office@sosauto.eu

Вашият коментар