Смарт технологии през 2017

смарт технологии през 2017

Нови смарт технологии

Всяка година носи със себе си иновативни смарт продукти, събуждащи интереса на techno ентусиастите, които нямат търпение да тестват новите разработки. И ние, обикновените потребители, сме доста заинтригувани от последните смарт иновациите, като например така наречената Smart Home Technology.

Какво разбираме под SHT?

Тук става дума за технология, която позволява на различните устройства да комуникират едни с други, а това само по себе си цели да улесни осезаемо ежедневието ни.

Досега вече и Вие би трябвало да сте попадали на множество видео клипове, в които някой се прибира у дома и просто с команда светва осветлението в хола или пуска хубаво jazz парче да свири.И всичко това се случва като с магия – само с помощта на една гласова команда целият дом се изпълва с приятен музикален фон. Допада ли Ви тази идея?

Можете и Вие да преживеете това удоволствие, предоставено от съвършената технология, наречена IoT (Internet of things).
Иновацията IoT обхваща в определени степени „умната домашна технология SHT) с разликата, че IoT позволява на самите устройства да „говорят” едни с други. В бизнес средите, и по-специално при системите за сигурност, често бива използвана именно тази иновативна смарт технология.

За пример, дори когато използвате телефона или личния си настолен компютър или лаптоп, за да прегледате сот камерите, самата дейност представлява някаква форма на IoT. Приложението ѝ обаче не е насочено само към системите за сигурност, или поне вече не!
Редица компании, фирми и организации се ориентират към предлагането на подобна смарт технология, с която всеки потребител да може да превърне дома си в изключително иновативно, уютно и практично място за живеене. Ето защо и продуктовата линия им е насочена към предоставяне на домашни смарт устройства.

Гъгъл, Амазон и Апъл също преливат от умни предложения, които да улеснят ежедневнието ни като разчупват всякакви стереотипи. Благодарение на креативните им подходи, Вие можете да контролирате уредите си вкъщи. Изречете съответната команда и вече ще се насладите на приятна обстановка вкъщи с приглушено осветление, запалена камина, включена плазма, климатик, парно и прочее.
Звучи толкова практично и …иновативно, нали?

В случай, че дълбоко се интересувате от интелигентната Home Technology. Вие трябва просто да отворете търсачката и разгледайте продуктовата линия на гигантите Апъл, Гугъл и Амазон. Така ще сте в крак с последните иновации и технологии.

Как функционира Smart Home Technology?

Използването ѝ може да Ви стори като истинско мъчение в началото, но ако проявите малко повече търпение и инвестирате достатъчно време в проучване на тази полезна технология, много скоро ще се радвате на удобството от смарт устройствата за вкъщи.

Няма по-добър съветник от опита и разучаването, особено когато става дума за аналогична смарт разработка. Отделете време и се запознайте с начините, по които работи самата система. Така, че да подберете най-доброто и икономически изгодно решение за Вашите нужди.
Устройствата с лейбъл Smart Home Technology следва да се свържат с домашния интернет за отключване на достъпа до контрол опциите.

Системи като Amazon Echo, Echo Dot /или Google Home използват така наречената хъб мрежа (hub network). За да свърже Вашите устройства вкъщи с рутера. Например, Apple’s Home Switch (превключвател) може да използва Apple телевизора или iPad-a Ви именно като домашен hub device.

Като изключително предимство можем да изтъкнем факта, че подобна смарт продуктова линия не изисква цялостна ревизия върху домашния хъб център, за да бъдат използвани.

Да онагледим с пример. Да кажем, че искате да свържете осветлителните си уреди към специален смарт източник на захранване. Такъв който да включите в традиционния си на стената. Интелигентното устройство в този случай ще се свърже безжично към домашния wi-fi. Също така и ще можете успешно да дадете команда на системата да включи лампите във всекидневната. Практично, нали?

Вашият коментар