Съвети за избор на гаражни врати: как да не сгрешим при покупката

гаражни врати

Сред многото видове и дизайни лесно можете да направите грешка при избора на подходящия вариант на гаражни врати. За да не се случи това, помислете за следните точки:

В момента на покупката трябва да се уверите в качеството на полимерния материал, с който портата е покрита. Важна роля играят методите, чрез които се произвеждат поцинковани части, тъй като това е пряко свързано с дълготрайността. Правилният метод за поцинковане ще бъде прахово пръскане.

Когато избирате панели за гаражни врати, трябва да ги изберете с висококачествен полиуретанов пълнител. В противен случай, след няколко години, той ще започне да се изгаря, което ще доведе до загуба на топлоизолационни свойства на платното.

Особено внимание трябва да се обърне на ставите, тъй като на тези места трябва да има части и елементи, изработени само от висококачествен и устойчив на износване полимер.

Ще бъде полезно да научите за допълнителни подсилващи елементи.

Когато купувате, трябва да вземете предвид факта, че торсионните пружини са оборудвани със заключващи механизми. Това ще гарантира вашата безопасност по време на счупването на портата: механизмите няма да позволят на листото да падне, но ще го блокират.

Ако дизайнът на портата ще бъде инсталиран на място, където влажният климат преобладава, тогава е необходимо да изберете материал, защитен от антикорозионен слой.

Също така си струва да се изяснят с продавачите условията за обслужване и възможността за оборудване на конструкцията с допълнителни системи за сигурност срещу проникване и пробиви.

Ако гаражът няма допълнителна странична врата, трябва да изберете опцията за порта с порта.

Ако е закупена електрическа врата, трябва да обърнете внимание на наличието на тягови колани. Различни компании могат да използват вериги или кабели за това. Ситуацията с колана е по-удобна, тъй като в този случай няма нужда да го смазвате.

Когато избирате електрическо задвижване, уверете се, че той е оборудван с автоматично заключване. Това е полезно, ако чужд предмет е хванат в крилото.

За да намалите натоварването, докато спускате крилото, електрическото задвижване трябва да бъде оборудвано с устройство, което забавя скоростта на движение.

Вашият коментар