Тонус и настроение в летните месеци

тонус и настроение в летните месеци

Тонус и настроение в летните месеци – преминете на летен режим

Искате ли да бъдете с повече тонус и настроение в летните месеци? Често горещината ни пречи да се чувстваме в оптимална форма. Затова следвайте няколко прости стъпки за тонус и настроение.

1. Отделяйте достатъчно време за пълноценен сън – по време на сън се отделят редица важни хормони, които имат благоприятен и регенериращ ефект за тялото, като му помагат да презареди енергиините запаси и да се подготви за нови активности. Набавянето на нужните поне 7-8 часа качествен сън е може би най-важното условие и основата на един тонизиран и пълноценен ден.

2. Хранете се балансирано – храната е основният източник на енергия за организма и като такъв е важно да се храним правилно и разнообразно. Старайте се по-голямата част от храните които приемате да бъдат естествени, с по-високо съдържание на протеин и фибри и по-ниско на въглехидрати.

3. Движете се повече – старайте се да бъдете максимално активни, като използвате всеки удобен момент за това. Слезте една спирка по-рано от автобуса и повървете до офиса. Оставете поне за ден колата и се качете на велосипед или ролери.

4. Сведете стреса до минимум – постарайте се да намалите излишния стрес в ежедневието си. Високи нива на стрес водят до повишени нива на хормона кортизол, което влияе изключително негативно на здравето.

5. Медитирайте – медитацията е чудесно средство за създаване на вътрешен баланс и поддържане на добро здраве. Отделяйте ежедневно 20-30 минути в които да медитирате. Ако не успявате да медитирате, то поне се опитвайте да стоите неподвижни и фокусирани върху някой предмет или пък върху дишането си.

6. Прекрарвайте време сред природата – независимо дали е кратка разходка или сериозен преход в планината, времето прекарано сред природата действа чудотворно на организма и психиката. Контактът с природата е най-естественото състояние на човека и е сериозна предпоставка за воденето на един по-здравословен живот.

Източник: Meizi BG

Вашият коментар