Любопитни факти за лимузината

Любопитни факти за лимузината

Вижте няколко любопитни факти за лимузината.

Лимузината винаги изглежда стилно и класически. Когато видим човек в нея, можем да си представим бизнес човек или някаква знаменитост. Която отива на важна среща или пътува, за да хване частен самолет, с който да иде на приказна почивка. За много хора лимузината е спомен от абитуриентска вечер или деня, в който са се оженили.

Много от хората не знаят и не се замислят за повечето факти около това превозно средство.

Ето и няколко забавни факти за лимузината, които не сте знаели

Думата лимузина идва от региона Лимузен във Франция. Има отличителен вид. Като с наметало, което се носи от овчари от района. Това наметало се е използвало, за да поддържа пастира сух, докато е навън на влажно време. Когато първите лимузини дойдоха покрай купето на лимузината, напомниха на мнозина опростеното наметало на тези френски овчари.

Возилото започнало да се нарича лимос, след това лимузина поради приликата.

Лимосите бяха първите коли, които имаха климатик. През 1939 г. фирмата Packard Motor Car изобрети климатик за автомобил. Проблемът бил, че е скъп, неефективен и заема голяма част от пространството на багажника. Лимузините са скочили на тази иновация, за да добавят луксозният аспект. Те ще бъдат основните автомобили с такава система за около 20 години.

Най-дългата лимузина, правена някога, е дълга 100 фута и е направена от Линкълн. Той е шарнирно окачен в средата и има отделение за водача както отпред, така и отзад, както и допълнителна банка от оси в средата на автомобила. В него има джакузи, множество телевизори и факс машини. Това обаче не е улично законно, така че не се надявайте да вземете това на бала.

Първата лимузина, която някога е направена, е построена през 1902 г. Основната грижа е запазването на личните пътници, така че отделението за водача е отделно от пътниците. Първата лимузина се простира сама през 1928 г. и е построена в Арканзас. Тези лимузини често се наричат автобуси с голяма лента, тъй като големите групи ги използват за пътуване.

Още любопитни факти за лимузината са:

Лимузината на президента (кадилак) е тежко бронирана. Вратите са с дебелина приблизително 8 инча, със стъкло с дебелина 5 инча. Освен това разполага с димни гранати и резервоар за гориво с пяна, за да се предотвратят експлозии.

Стандартна практика е да се носят няколко четвъртинки от кръвната група на президента в багажника. Седалището на президента има сателитен телефон с директни линии към вицепрезидента и петоъгълника. Обикновено лимузината на президента се заменя на всеки четири години с по-старата кола, която отива при вицепрезидента.

Ако и Вие искате да преживеете едно приказно возене или да погледнете от близо някои характеристики на лимузините, заповядайте в Ringspot.bg на адрес гр. София, ул. „Самоковско шосе“ 147 или резервирайте на телефон: 0885 710 760

Вашият коментар