Формати за обслужване на кетъринг

Формати за обслужване на кетъринг

Основите за обслужване на кетъринг, се наричат правилата за провеждане на масови празници на Запад. Тъй като тази форма на обслужване започна да се оформя у нас едва през 90-те години, най-практичният начин на избор ще бъде да се хареса на добре известни форми на организиране на празници.

Те включват:

Пауза за кафе

Ако клиент организира конференция, обучение или семинар, няма да работи без почивка, за да прекара целия ден в задушна стая. В такива случаи се прави почивка за кафе от кетъринг компания. Тази услуга създава условия за организиране на лека закуска за гостите, която позволява на участниците да се отпуснат, да подредят мислите си и да се отпуснат преди нов акт на действие. Менюто за кафе пауза включва леки ястия (кафе, сокове, чайове, рулца, кроасани, бисквитки, сандвичи).

Приемът е по-официален формат

Те прибягват до него по време на презентации, изложби и други подобни събития. Менюто на бюфет има разширен асортимент, а ястията са подредени така, че всеки гост избира любимата си храна и я поставя на чиния самостоятелно. Когато подготвяте маса на шведска маса, се изисква повече усилия, отколкото в предишния формат. Както мащабът на това действие, така и целта на почивката за закуска ще се отрази на работата. В малките стаи масата на бюфет не изисква маси. Ако в помещението има достатъчно място за инсталиране на дивани, тогава служителите на компанията ще се възползват от шанса. Организацията на такива кътчета ще създаде уют и удобство за гостите.

Банкетът е най-трудният вариант за организиране на услугата

Подготовката на банкет включва много аспекти. Работата включва създаване на достатъчно места за гости на масите. Има нужда от достатъчен брой персонал в сектора на услугите. Готвачите разработват меню, което включва ястия от различни кулинарни групи.

Коктейл

Събитието, включващо открита и безплатна атмосфера на гости на масите. Представителите на обслужващия персонал се движат из свободното пространство, предлагайки на посетителите всякакви напитки и леки закуски. Менюто включва богат избор от прости ястия за гурме.

Барбекю

Сервирането на този формат на празника се извършва на открито, най-често с приготвянето на празнични ястия до гостите на открито на празнична поляна. Менюто на барбекюто е изпълнено с зеленчуци на скара и месни ястия, богат избор от свежи салати.

Вашият коментар