12 книги, които трябва да прочетем през 2017 г. (втора част)

12 книги които трябва да прочетем през 2017

…продължение от част първа

В списъка на задължителните за четене книги за 2017 г. влиза и:

Продължението на трилогията “Милениум”. Новата книга на Дейвид Лагеркранц ще излезе през есента на 2017 г. и както самият автор споделя ще е по-лека за четене от предшествениците си, тъй като ще избяга от научно-популярната тематика. Заглавието на романа все още не е известно, но се знае, че той ще бъде издаден едновременно в 20 държави.

Следва новият роман на Вероника Рот, известна от поредицата “Дивергенти”. Нейното предложение за 2017 г. е “Издълбай белега” – научно-фантастичен роман в две части. Романът разказва за младежи, похитени и отведени на планета, на която царстват жестокост и диктатура.

Писателят Дейвид Мичъл стана истинска легенда, след като знаменитите братя (вече сестри!) Уашовски екранизираха романа му “Облакът Атлас”. Новата творба на Мичъл ще излезе през 2017 г. и ще се казва “Гладкият дом” – история, издържана в жанра градско фентъзи. Авторът публикува откъси от книгата в Twitter от октомври 2016 г. насам и в резултат на бял свят се роди една пълноценна и загадъчна книга.

След мълчание от 2013 г. насам се завръща и големият японски писател Харуки Мураками. През февруари 2017 г. излиза новият му роман, чието име и сюжет за момента се пазят в строга тайна. Почитателите на Мураками обаче са сигурни, че “певецът на мъжката самота” отново им е подготвил творба, която ще ги вкара в дълбок размисъл.

През 2017 г. излиза “Хроники” – автобиографични размисли и спомени на легендарния музикант Боб Дилън. “Хроники” ще е само първата от 6-те желани  книги, които ще разкажат за живота на носителя на Нобелова награда за текстовете на песните си.

За почитателите на съвременната руска фантастика през новата година излиза сборникът “Загубеният патрул”. Перлата в короната тук е Сергей Лукяненко, създателят на световноизвестната сага за Патрулите. В сборника са включени и други успешни руски фантасти с някои от най-добрите си творби.

Майсторът на криминалния жанр Пол Остър издава нова книга след 7-годишна пауза – последният му роман “Сънсет Парк” излезе през 2010 г. Месец януари ще посрещне новата му творба, озаглавена “4321”.

Фентъзи

Жанрът определено ще е във възход през новата година! За това със сигурност ще спомогне новата книга на Нийл Геймън “Скандинавска митология”. В нея авторът ще преразкаже някои от най-известните митологични старонорвежки истории, предадени чрез неговия уникален стил.

Вашият коментар