12 книги, които трябва да прочетем през 2017 г. (втора част)

12 книги които трябва да прочетем през 2017

…продължение от част първа

В списъка на задължителните за четене книги за 2017 г. влиза и продължението на трилогията “Милениум”. Новата книга на Дейвид Лагеркранц ще излезе през есента на 2017 г. и както самият автор споделя ще е по-лека за четене от предшествениците си, тъй като ще избяга от научно-популярната тематика. Заглавието на романа все още не е известно, но се знае, че той ще бъде издаден едновременно в 20 държави.

Следва новият роман на Вероника Рот, известна от поредицата “Дивергенти”. Нейното предложение за 2017 г. е “Издълбай белега” – научно-фантастичен роман в две части. Романът разказва за младежи, похитени и отведени на планета, на която царстват жестокост и диктатура.

Писателят Дейвид Мичъл стана истинска легенда, след като знаменитите братя (вече сестри!) Уашовски екранизираха романа му “Облакът Атлас”. Новата творба на Мичъл ще излезе през 2017 г. и ще се казва “Гладкият дом” – история, издържана в жанра градско фентъзи. Авторът публикува откъси от книгата в Twitter от октомври 2016 г. насам и в резултат на бял свят се роди една пълноценна и загадъчна книга.

След мълчание от 2013 г. насам се завръща и големият японски писател Харуки Мураками. През февруари 2017 г. излиза новият му роман, чието име и сюжет за момента се пазят в строга тайна. Почитателите на Мураками обаче са сигурни, че “певецът на мъжката самота” отново им е подготвил творба, която ще ги вкара в дълбок размисъл.

През 2017 г. излиза “Хроники” – автобиографични размисли и спомени на легендарния музикант Боб Дилън. “Хроники” ще е само първата от 6-е книги, които ще разкажат за живота на носителя на Нобелова награда за текстовете на песните си.

За почитателите на съвременната руска фантастика през новата година излиза сборникът “Загубеният патрул”. Перлата в короната тук е Сергей Лукяненко, създателят на световноизвестната сага за Патрулите. В сборника са включени и други успешни руски фантасти с някои от най-добрите си творби.

Майсторът на криминалния жанр Пол Остър издава нова книга след 7-годишна пауза – последният му роман “Сънсет Парк” излезе през 2010 г. Месец януари ще посрещне новата му творба, озаглавена “4321”.

Фентъзи жанрът определено ще е във възход през новата година! За това със сигурност ще спомогне новата книга на Нийл Геймън “Скандинавска митология”. В нея авторът ще преразкаже някои от най-известните митологични старонорвежки истории, предадени чрез неговия уникален стил.

Вашият коментар