5 причини да запишем детето си на плуване

пет причини да запишем детето си на плуване

Забавленията във водата и ползите за развиването на детето Ви.

Най-малките със сигурност обичат забавните игри във вода. Големят брой възможности за игра, както и приятното усещане, което имат малчуганите във водата, правят плуването за деца само част от предимствата. Освен като забавление, игрите във водата носят със себе си и редица здравни ползи, които не трябва да пренебрегваме и задължително трябва да им обърнем внимание.

Ето и 5 от основните ползи от плуването за деца.

1. Здравословна полза
Плуването за деца, като физическо натоварване, развива цялото тяло по балансиран начин. Плуването развива гъвкавостта, координацията, сърдечно-съдовата система и белите дробове.

2. По-голяма безопасност
Записвайки Вашето дете на плуване от малко, Вие увеличавате неговата безопасност във водата. По този начин то развива силен инстинкт и способности.

3. Развиване на дисциплина
Малките, които от рано бъдат записани на плуване, могат да развият своята дисциплина, посредством вземане на участия в различни отбори и спортни състезания. Това от своя страна, би им помогнало да станат по-отговорни и организирани за напред.

4. По-добро психично здраве
Доказано е, че плуването влияе благоприятно на психичното здраве, успокоява и се бори с напрежението от училище. Семейства, които плуват със свойте деца, са по-близки и сплотени.

5. Плуването е спорт за цял живот
Спортът от ранна детска възраст, в повечето случай изгражда навик у децата за цял живот, който ги кара да се придържат към спорта до една или друга степен. Спортът от своя страна води до огромен брой здравословни ползи, като по-продължителен, качествен и щастлив живот.

Преди да запишете децата на плуване е важно да ги екипирате добре. Нужно е те да имат закупени, джапанки, плувна шапка, плувни очила, поне два броя хавлии, шампоан, сапун и спортен сак.

Изготвена от екип на Zobim.net

Вашият коментар