7 вредни навика, които Ви пречат във фитнеса

вредни фитнес навици

Понякога, макар и да ни се струва, че полагаме всички нужни усилия в и извън залата, резултатите все не са такива, каквито очакваме. Това в много случай може да се окаже демотивиращо или да се превърне в причина да започнете нездравословни практики.

Някои от нездравословните практики, които могат да са причинени от демотивацията:

1. Храните се прекалено малко – често срещана грешка сред фитнес ентусиастите, без значение от целта. Организмът ни се нуждае от поне 2 000 ккал дневно. По този начин ще бъдете в оптимално здраве и ще разполагате с добри нива на енергия. При трениращите, тази стойност е завишена и е важно храненето да бъде изчислено от професионалист.

2. Тренирате прекалено малко – не се заблуждавайте, с една или две ниско-интензивни тренировки на седмица, няма да успеете да постигнете кой знае какви резултати. Ориентирайте се към поне 3-5 пъти седмично, интензивни тренировки с кардио дейност.

3. Не тренирате правилно – неправилното трениране, може да Ви донесе минимален прогрес в началото, но бързо след това резултатите ще спрат, а могат да се получат и контузии. Правилното трениране, ще оптимизира положените от Вас усилия и с по-малко ще постигнете повече.

4. Не се наспивате – липсата на здрав сън влияе негативно на цялостното състояние на организма, който го приема като сериозен стресов фактор. Това води до повишаване на кортизола, а от там трудно изгаряне на мазнините и трудно покачване на мускулна маса.

5. Говорите повече, отколкото тренирате – доста често срещан проблем, особено във фитнес залите. Освен броя тренировки, важно е и както се случва докато тренирате, затова работете за резултати.

6. Искате да постигнете повече от една цел – концентрирайте се върху една конкретна цел и работете върху нея, докато не я постигнете.

7. Не почивате – на последно място по ред, но не и по значение, почивката е времето, в което тялото се възстановява и прогресира. С времето, след дълги и изтощителни тренировки, капацитетът на тялото ни да се възстановява за даден период от време е намалено. Затова е важно да се правят периодични почивки, с минимално количество физическо натоварване.

Изготвена от екип на Zobim.net

Вашият коментар