Да заживеем на село

Да заживеем на село

Пет съществени причини, поради които си струва да заживеем на село

Не е лесно да се мигрира от големия град в селото. Съществуват много колебания. Не така стоят нещата, ако селото Ви е близо до града, в който работите, или пък развивате бизнес.

Първата причина  – това е спокойствието. Силният шум, на който сме подложени в градска среда не може да се сравни с този в селото. Именно и поради тази причина, спокойствието ще Ви се отрази благоприятно, особено ако сте творческа личност, креативна личност, на която работата е да твори, да създава.

Втората съществена причина – това е липсата на съседи над и под Вас. Едва ли има човек, живеещ в града, дори в къща, който да не се е будил от ремонтни дейности на съседа. Е, и в селата има ремонтни дейности, но те са рядкост. Без съседи, които да ВИ гледат злобно, ще се чувставте по-щастливи.

Причина номер 3 – възможността да създавате еко и био продукти и да се храните с тях. Малка градинка, две кокошчици, като тук искаме да отбележим, че всичко това не е съвсем лесно, т.е. ще трябва да се трудите, но пък раоботата е приятна, разсейваща.

Четвъртата причина е възможността да закупите имот значително по-изгодно, отколкото в големият град.

Последната пета причина, това е насладата от Природата! Ако се радвате на всяко поникнало пънче, или на дръвчетата, на красивата планинска гледка, то е време сериозно за помислите да закупите планински имот, в който да се настаните възможно най-скоро.

 

Трябва да отбележим, ние, екипът на Модерно.bg, че все повече МОДЕРНИ млади семейства избират този начин на живот, а именно – местейки се на село, близо до голям град. В това има много смисъл, замислете се и ще видите, че си струва. А какво предстои занапред, според НАС – масово пренаселване към селата, в близост до градовете.

Статията е подготвена от видян от нас проект, показващ красотата на българското село – проект NaSelo.net.

Вашият коментар