Идеи за почивки през зимата (втора част)

идеи за почивка през зимата втора част

…продължение от част първа

През декември в Германия, както и в някои други страни от централна Европа, се откриват панаири, пропити от романтична коледна атмосфера. Ако ги посетите, тук можете да се насладите на изключителни традиционни вкусотии, които се поднасят с чаша греяно вино. Един полезен съвет – коледните базари в Кьолн, Виена и Мюнхен събират тълпи туристи, докато панаирите в малките градчета могат приятно да ви изненадат.

Будапеща, Унгария

Ако желаете да покарате кънки на една от най-големите ледени пързалки в Европа, трябва да посетите живописния парк Варошлигет. Ако след карането почувствате че ви е станало студено, можете да се насладите и на истинската благодат на термалните вани в Будапеща. Унгария е едно вълшебно място през зимата, така че ако имате възможност, прекарайте там зимната си почивка.

Андалусия, Испания

Част от испанската област Андалусия е разположена на южното африканско крайбрежие, поради което и зимният климат тук е много мек. Ако обичате снежните атракциони, трябва да посетите Сиера-Невада – ски център, известен с най-много слънчеви дни в годината. Тук има голям брой минерални извори и безброй ски писти – една истинска зимна приказка.

Трансилвания, Румъния

Зимата в Трансилвания е уникално преживяване, което със сигурност ще привлече любителите на страшни истории. Градовете Брашов и Сигишояра се намират на два часа един от друг с влак. Те представляват великолепни средновековни средища, свързани с историята на Влад Цепеш, известен като граф Дракула. Оловно сивото небе, голите дървета, тънкият слой заскрежен лед – едва ли някога ще забравите тази зимна почивка!

Венеция, Италия

Необикновено красивият и фантастичен Венециански карнавал се провежда всяка година през февруари. Това е едно от най-очакваните зимни събития в Европа. Необикновено реалистичните костюми и цветните маски разказват по превъзходен начин историята на италианското градче. Ако желаете можете да се включите в огнените танци, да се почувствате живи и да уловите в пълна степен духа на Венеция.

Вашият коментар