Изкуството да се гримираш

червилото

Червилото е важна част от изкуството да се гримираш

Като че ли, всяка жена се интересува изкуството да се гримираш и започва да ползва червило, едва ли не от детството си. И все пак, когато си слагаме червило, често се питаме – правилно ли го слагам, какво още не знам за тайната на червилото?

На първо място – трябва да изберете правилното за Вас червило. Цветът му трябва да е в хармония с цвета на кожата Ви, косата, дрехите, да е съобразен с възрастта също така. Колкото жената е по-зряла, толкова по-сочни трябва да изглеждат устните й, което означава да се избягват тъмните червила, както и блестящите.

Винаги имайте предвид сезона, за да изберете правилно своето червило. Матовите и по-плътни червила са за студените месеци на годината, а овлажняващите – за пролетта и лятото. За Ваша информация – перлените червила увеличават визуално устните, правят ги по-обемни, а тъмните – намаляват.

Няма строги правила за поставяне на червило. Някои жени използват специална четчица, други нанасят направо от тубичката, трети нанасят червилото с пръст. Всеки го прави, както му харесва. Важен е не процесът, а крайният резултат – сочни и съблазнителни устни.

Ето няколко препоръки:

  • За да увеличите визуално размера на устните, да станат те по-пухкави, върху основния слой червило, на средата на устните поставете по-светъл нюанс или блясък за устни.
  • Ако искате да увеличите размера на устните, нанесете молив за устни малко извън контура на устните.
  • За да приповдигнете ъгълчетата на устните използвайте техниката: нарисувайте с молив за устни контур, като го повдигнете леко нагоре и поставете червило на долната устна без да стигате до ъгълчетата на устните.
  • Продълговатото лице може да се закръгли, като се акцентира долната устна  при гримиране.

Още няколко съвета:

  • Почиствайте устните от остатъци от червило, прах, нечистотии с помощта на памучни тампони и меко почистващо средство.
  • За овлажняване – нанесете върху кожата балсам за устни, можете да използвате и овлажняващ крем за чувствителна кожа. Излишъка отстранете със салфетка.
  • Нанесете тонална основа – тънък слой нежна текстура, която ще запълни всички пукнатинки или бръчици, ще изравни цвета на устните. Червилото, поставено върху тонална основа, ще бъде трайно и няма да се размазва.
  • Очертайте устните си с мек молив за устни в тон с червилото. Моливът ще държи червилото в очертанията и то няма да се разтича. Гримът Ви ще има завършен вид.
  • Нанасяме червилото – с четчица или направо от тубичката. Попиваме със салфетка първия слой, леко напудряме устните и нанасяме втория слой.

Готово! Погледнете се в огледалото, усмихнете се на собственото си отражение!

Източник: Нардиз България

Вашият коментар