Как да направим пастет от авокадо?
За да бъде вашия пастет от авокадо свежо зелен и пълен с жизнена енергия, приготвяйте го непосредствено преди храна. Лесно и бързо е!
Продукти за две порции от пастет от авокадо:
– ½ добре узряло авокадо
– ½ кофичка кисело мляко
– 4-5 с.л. сусамов тахан
– Хималайска сол
– Прясно смлени черен пипер и кимион
или
– Босилек, магданоз, копър
– Лимон на вкус – дава освежаващ вкус, поддържа цвета ярък и свеж, предпазва пастета от окисляване.
Когато приготвяте по-голямо количество запазете костилката. Добавете я в готовия пастет докато съхранявате пастета в хладилника. Тя предпазва от окисляване.
Пастетът от авокадо – начин на приготвяне
Измийте авокадото, обелете го и го нарежете на едри части в съд за пасиране. Помислете колко много хора са допринесли, за да имаме този великолепен продукт в близкия магазин.
А сега прибавете киселото мляко и подправките. Пасирайте. Добавете сусамовия тахан и разбъркайте с лъжица. Таханът ще сгъсти пастета.
Може да обогатите с нарязани на едно ядки, тиквено семе или свежо приготвени кълнове от слънчоглед.
Импровизирайте.
Вижте още рецепти тук!