Как да се подготвим за ремонта на банята?

как да се подготвим за ремонта на банята

Ремонт на банята – как да се подготвим?

Ремонт на банята е нещо, което предизвиква усмивки у едни и сключени вежди у други хора. Какво е важно да знаете преди да се захванете с приятната част по избиране на плочките, санитарията и аксесоарите.

5 съвета за ремонт на банята

1. Ще се къртят старите плочки и оборудване. За да си спестите главоболия, най-добре се свържете с професионална фирма за къртене и извозване на едър отпадък. Този процес е много шумен, прашен и тежък. Веднъж изкъртено, помещението следва да бъде изчистено до бетонна замазка, за да може отгоре да се полагат плочките. Фирмите за извозване на строителен отпадък с рутина ще извършат това и ще почистят след себе си.

2. Уведомете домоуправителя на входа, че Ви предстои ремонт. Спазвайте часовете за работа както са по наредба 9:00-14:00 и 16:00-20:00 ч. Така няма да влизате в конфликт със съседите си.

3. Осигурете място до входа на блока за контейнер за строителен отпадък. По време на строително-монтажните дейности, които траят обикновено 1-2 седмици се генерира огромно количество обемен боклук. Той не може да се изхвърля в контейнерите за битови отпадъци, защото това би развалило механизма на машините по сметосъбиране. Отделно, ако Ви хванат да го правите, Ви грози глоба от 50 лв. нагоре. Редно е всички стари плочки, тръби, мазилки, стари мивки и тоалетни чинии да се изхвърлят в специален контейнер, който да бъде депониран в сметището за строителен отпадък до квартал Враждебна.

4. Обезопасете стълбището и асансьора. Изнасянето на боклука не бива да бъде за сметка на общите части на входа. Поставете картон или дебел найлон на пода на асансьора и на площадката пред вратата. Така ще ги предпазите от издиране и увреждане.

5. Търпение. Въоръжете се такова, защото често старите апартаменти крият подводни камъни. Това може да удължи ремонта или да наложи харченето на допълнителни средства. Всичко обаче си струва за момента, когато Вие влезнете в новата си баня – Вашето място почивка и релакс.

Вашият коментар