Как през годините се е достигнало до дизайнерският радиатор

радиатор

През 1855 г. немският предприемач Франц Сан Гали създава първия чугунен радиатор и нарича това устройство „гореща кутия“. Чугунен радиатор е широко разпространен в целия свят, той се използва в система за парно отопление. Това беше сериозно начало за нови изобретения в областта на отоплението. Първият тръбен радиатор от стомана, изобретен от Руберт Зендер, се появява през 1930 година. Това откритие беше триумф. Батерията получи името Zehnder и показа отлични технически характеристики: по-малко тегло от чугунени единици и висок топлопредаване.

Как през годините се е достигнало до дизайнерските радиатори

Малко по-късно се появяват биметални радиатори, съчетаващи стомана и алуминий, олицетворяващи всички предимства на стоманени и алуминиеви батерии. Впоследствие много компании са усвоили тази технология и тя все още успешно се използва в съвременния свят за производството на радиатори.

В цялата история на разработването на радиатори, експертите добре са разбрали свойствата на материалите за производство на батерии, както и нуждите на клиентите. По този начин днес стилните дизайнерски отоплителни уреди излизат на първо място.

Свържете се с нас, за да получите качество и отлично изпълнение.

Тотал Терм ООД, София п.к.1505, кв. Редута, ул. „Атанас Узунов“ 59 (близо до зала „Фестивална“). Телефон за контакт: +359 2 971 7007.

Вашият коментар