Рецепти за бърза и здравословна закуска (първа част)

рецепти за бърза и здравословна закуска

Бърза и здравословна закуска – толкова лесно и достъпно! Колкото и клиширано да звучи, закуската е най-важното хранене за деня. Пълноценната закуска сутрин зарежда с енергия и Ви държи сити за по-дълго. Много хора се оплакват от това, че забързаното ежедневие и работното време им пречи да закусват, но това не бива да им служи като оправдание.

Пренебрегването на храната и заместването ѝ с напитки като кафе, кола, енергийни продукти и други не е вариант. Според много специалисти, закуската трябва да е най-обилното ястие за деня, съдържаща достатъчен брой сложни въглехидрати и белтъчини.

Кои храни да избягвате сутрин? Бърза и здравословна закуска

Закуска тип „баничка“ или „пица“ не са добра идея, защото с подобни хранителни навици бихте могли много бързо да качите килограми. Особено ако служебните Ви ангажименти ограничават активността Ви. Нещо повече, за около половин година можете да качите средно между 10-15 кг.

Старт на деня с хранително разнообразие

Плодовете и зеленчуците задължително трябва да присъстват в повечето от закуските. Идея: цитрусови плодове, които можете да комбинирате с филийка пълнозърнест хляб и масло.

Плодовата салата също е прекрасен избор за поставяне на пълноценно начало на деня. Най-добрата комбинация за бърза и здравословна закуска под формата на плодова салата е при комбинацията с портокали, банани, круши, ябълки и кисело мляко.

Плодовете могат да бъдат направени и под формата на фреш, но задължително е да се комбинират с филия пълнозърнест хляб.

Овесените ядки са най-често срещаната бърза и здравословна закуска в наши дни. Те могат да бъдат комбинирани с кисело, прясно мляко, канела, мед, вода, плодове и много други съставки…

Вижте втората част на тази статия тук!

Вашият коментар