5 забележителности в София, които трябва да направи всеки гост на столицата

5 неща, които трябва да направи всеки гост на столицата

Забележителности в София

Винаги сме будили интерес сред уикенд туристите в Европа със своите забележителности в София. След навлизането на нискотарифните авиокомпании в България, от няколко години се наблюдава засилен интерес към Столицата като уикенд дестинация за градска почивка.

Кои са топ 5 забележителности в София, които всеки гост е добре да посети, за да усети изцяло духа на града? Ето и нашите предложения:

1. Катедралата Св. Александър Невски – тя е безспорно най-красивата  забележителности в София. Една изключително внушителна църковна сграда в България и е символ на Освободена България. С позлатените си кубета и високо местоположение в центъра, тя се вижда от километри от различни посоки. Камбаните й се чуват ясно и огласят градския небосклон.

2. Народният театър Иван Вазов – той се намира в идеалния център в непосредствена близост до Градската градина и фонтаните. Сградата е с прекрасна централно-европейска архитектура и стил затова безспорно е една от забележителности в София, които не бива да бъдат пропускани. Представленията там са ежедневие и билети се намират само с предварителна резервация.

3. Булевард Витоша, или „Витошка“ – една типична пешеходна централна улица. Тя е средище за всички, които искат да направят разходка между ЦУМ и парка на НДК. С многобройните си кафенета и магазини Витошка е притегателен център за много млади хора, семейства с деца и стотици чужденци всеки ден. Тук на по чаша кафе или фреш човек може да се унесе в лежерния ритъм на този пешеходен „булевард“.

4. Някой от ресторантите в града – умишлено не уточняваме, защото добрите места са десетки. Ако имате 2-3 дни за гастролиране, с малко питане ще успеете да посетите поне няколко от тях. Не пропускайте традиционните български механи, фюжън ресторантите, както и модерните заведения бар & грил в София.

5. Планината Витоша – не са много столиците в Европа, където планината да е толкова близо и достъпна. На Витоша освен ски през зимата, ще можете да се насладите на чист въздух, зелени гори, поточета и прекрасни вело-алеи. Там са сгушени Драгалевския манастир и Боянската църква, които напълно заслужават да се посетят.

С тези места, списъкът ни не се изчерпва, но това е добро начало за всеки уикенд турист!

Можете да разгледате всички тези забележителности в София, с още невероятна лимузина.

Вашият коментар